cookie-og-privatlivspolitik
Lars Hansen - til højre - ses ofte i butikken sammen med Lasse, der er ekspert i fiskeri. De holder begge meget af jobbet og kender stort set alle jægere og fiskere på egnen.
Lars Hansen - til højre - ses ofte i butikken sammen med Lasse, der er ekspert i fiskeri. De holder begge meget af jobbet og kender stort set alle jægere og fiskere på egnen.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

60 år i jagtbutikken

Sport og Hobby i Maribo begyndte oprindeligt som en butik, hvor man kan købe alt til sport. I dag er navnet ændret til "Jaktia Maribo - Sport og Hobby".
26. september 2019 kl. 05:21 Af Daniel Brøns

Annonce

Når man i det meste af sit liv har set sin far i byens jagtforretning, så kan det godt krible lidt i fingrene for at prøve det. Det sket i hvert tilfælde for 55-årige Lars Hansen, da han for 16 år siden fik muligheden for at udskifte sin stilling som sælger af skibsmotorer i Holeby til ejer af jagtbutikken "Sport og Hobby".

- Det havde altid ligget lidt i kortene, og for en jæger er det jo ikke det værste, der kan ske, siger Lars Hansen, der ligesom de andre i forretningen elsker at gå på arbejde hver dag.

- Vi arbejder med vores hobby, så det er lige før, at der er kamp om at få vagterne og være her sammen med kunderne, som vi hygger os med, siger han.

Butikken startede ellers oprindeligt i 1959 som en ret lille butik i Maria Gade - som siden flyttede ned på Torvet. Men den nuværende placering på Banevænget 1 er langt bedre, mener Lars Hansen.

- Folk kan let komme herhen og parkere, og det er hurtigt at læsse varerne over, siger butiksejeren, der også nyder, at kunderne på mange måder tager del af forretningen.

- Mange af kunderne bliver i lang tid og sludrer med hinanden, så det er jo nærmest blevet et mødested, siger han.

Omsætningsmæssigt er det kun gået fremad siden han overtog butikken. I starten klarede han alt alene, men i dag er der fire mand tilknyttet - inklusive en lærling.

- Vi har det største udvalg i våben og optik på på hele Sydsjælland og Lolland-Falster, så kunder kører gerne langt for at handle her, siger han og garanterer, at butikken har tænkt sig at blive liggende.

- Vi har lige investeret et større beløb i ny våbenboks og udstilling, så planen lige nu er at vækste. Det kan vi, fordi vi har så stort et udvalg og kunderne derfor finder os, siger han og skynder sig at tilføje, at vi ikke må glemme at skrive, at butikken også har alt i udstyr til fiskeri.

- Det er også en fokus for os, som vi har tænkt os at beholde, selv om vi ikke længere sælger både og bådmotorer. Men alt andet til de udendørs fiske- og jægerhobbies har vi på lager, siger han.

Jubilæet fejres med masser af gode tilbud fredag den 27. juli fra 10 - 19, hvor der også vil være leverandører tilstede og demonstrere produkter. Der vil blive grillet fra kl. 13 og med øl fra Krenkerup og masser af hyggelig snak med butikkens ansatte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE