cookie-og-privatlivspolitik
Et besøg på Odd Fellow logerne er en interessant oplevelse.
Et besøg på Odd Fellow logerne er en interessant oplevelse.
Foto: Claus Hansen

Lollands-Posten

Åbent hus i Odd Fellow logerne

I anledning af Odd Fellow Ordenen 200 års stiftelsesdag fredag den 26. april, inviterer klubberne indenfor og fortæller om foreningens arbejde.
23. april 2019 kl. 15:20 Af Daniel Brøns

Annonce

"Venskab og Kærlighed til vore medmennesker kan ikke digitaliseres, det skal opleves gennem nærvær" Sådan skriver Odd Fellow logerne i en pressemeddelelse, som byder indenfor i Rødby, Nykøbing, Nakskov, Maribo - og alle andre steder i Danmark den 26. april.

Logen begyndte med en ung englænder Thomas Wildey, som i 1817 var udvandret til USA. Han nedsatte sig i Baltimore, hvor der på det tidspunkt herskede megen sygdom, blandt andet pest. Borgerne måtte klare sig selv eller finde hjælp hos hinanden. Dette berørte ham meget, og han gik i gang med at finde personer der - som han selv - havde været medlemmer af Odd Fellow Ordenen i England.

I 1819 lykkedes det for ham at stifte den første Odd Fellowloge i USA.

I 1878 kom Odd Fellow Ordenen til Danmark. Den første broderloge stiftedes den 30. juni 1878, og har sit hjemsted i Odd Fellow Palæet i København. I dag er der i Danmark 110 broderloger og 94 søsterloger med et samlet medlemsantal på 12.000. Desuden hører Spanien og Tjekkiet under Den Danske Storloge.

Odd Fellow Ordenen er et etisk samfund med et humanitært sigte som har både brødre og søstre. Det yngste medlem er 22 år og det ældste er 102 år gammel. Medlemmerne benævnes søstre og brødre for at understrege, at man tager del i hinandens glæder og sorger - og er hinandens netværk. Her knyttes netværk og venskaber på tværs af alder og stilling. Her er der ingen der spørger efter budgetter, statistikker, marketingsplaner eller om man er klar til en ny opgave. Ifølge logen er det et af de få fristeder, hvor mobilen og IPad en er slukket en hel aften.

Logen er lokaliseret i 34 byer i Jylland, 17 byer på Sjælland, 6 byer på Fyn, 5 byer på Lolland, Falster og Møn, 2 byer på Bornholm, Torshavn på Færøerne og 4 steder i Københavnområdet.

Logen holder åbent hus fredag den 26. april.

Svinngelsvej 10, 4900 Nakskov kl. 15 - 18

Jernbanegade 19 4800 Nykøbing F kl. 16.00 - 18.00

Sædingevej 52, 4970 Rødby Klokken 14

Suhrs Gade 13C, 4930 Maribo 15.30-17KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE