cookie-og-privatlivspolitik
Det ultimative trekantsdrama opføres nu i Maribo.
Det ultimative trekantsdrama opføres nu i Maribo.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Ægteskabsdrama i byen

Dødsdansen er verdensdrammatikkens ultimative ægteskabsdrama og kan i de kommende dage opleves på teatret i Maribo.
03. oktober 2019 kl. 07:52 Af Daniel Brøns

Annonce

Siden Strindberg skrev Dødsdansen i 1901, har stykket været spillet utallige gange i hele verden og senest for to år siden med stor succes i Stockholm. Strindberg skrev sit drama ud af selvhad, fortvivelse og raseri mod kvindekønnet, men ikke uden selvironi og morbid humor.

Edgar og Alice bor isoleret ved havet og står overfor at fejre deres sølvbryllup. Ægteskabet er stormomsust, solskin har der ikke været meget af igennem årerne, men masser af uvejr og tordenskyer. Jo mere de kan håne og genere hinanden jo bedre.

Edgar er militærmand og Alice skuespillerinde og ingen af dem har haft succes i deres karrierer eller held i pengesager. Dialogen imellem dem er båret af seksuel tiltrækning og frastødning, had og selvhad.

Ondskabsfuldhederne flyver imellem dem, ofte vittigt og med morbid humor.

Efter mange års fravær ankommer pludselig Alices fætter Kurt.

Alice kan ikke lade være med at indlede en livsfarlig flirt, og ægteskabsdramaet udvikler sig til et trekantsdrama. Se Pia Jondal som Alice, Waage Sandø som Edgar og Ole Lemmeke som Kurt. Iscenesat af Vibeke Wrede og spilles den 9.-13. oktober.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE