cookie-og-privatlivspolitik
Det er ikke ligemeget, hvordan varmepumpen finansieres, fortæller Kristian Nielsen
Det er ikke ligemeget, hvordan varmepumpen finansieres, fortæller Kristian Nielsen
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Advarer mod dyr energiløsning

For tiden er det blevet muligt at leje sin varmepumpe via eksempelvis en løsning fra selskabet Best Green. Men ifølge VVS-firmaet Helmuth Nielsen & Søn kan det blive en meget dyr måde at få varmen.
29. marts 2019 kl. 13:37 Af Daniel Brøns

Annonce

Få installeret en luft-til-vand varmepumpe til bare 20.000 kroner - og spar mange penge, når du går fra oliefyr til varmepumpe. Sådan lyder tilbuddet fra selskabet Best Green, der dermed henvender sig til forbrugere, der f.eks. har oliefyr og ønsker at få en billigere varmekilde sat på deres eksisterende centralvarmesystem.

Men ifølge indehaver af VVS-firmaet Helmuth Nielsen & Søn, Kristian Nielsen, så betaler det sig - for langt de fleste - ikke at tage imod tilbuddet.

Ifølge beregninger fra Best Greens egen hjemmeside, koster det 21.300 kroner at få din varme fra Best Green årligt, hvis hvis du har et nyt oliefyr med et olieforbrug på 2000 liter.
Men det er absolut ikke særlig billigt, vurderer Kristian Nielsen.

- Hvis den samme kunde køber sin egen varmepumpe, vil udgiften til el være omkring 11.000 kroner - det er altså cirka halv pris, siger han og tilføjer, at beregningerne er en anelse tekniske, idet Best Green i sine beregninger viser de kilowatt, der leveres af anlægget. Og da et anlæg typisk leverer 4,5 gange mere end de kilowatt, der kommer ud af stikkontakten, kan det være svært for forbrugeren at sammenligne ydelserne.

Besparelsen på de cirka 10.000 kroner kan man så bruge på at afdrage på sit eget anlæg, der typisk koster i omegnen af 70.000-100.000 kroner. Herfra vil man så skulle fratrække 20.000 kroner, hvis de to tilbud skal sammenlignes direkte, så reelt har man - sammenlignet med Best Green løsningen - overskud efter syv-otte år, når renter og service regnes med.

Når man tjekker best-greens beregninger nærmere efter, så viser det sig også, at det stort set kun betaler sig at skifte til Best Green, hvis man har et gammelt oliefyr. Skift fra et nyere oliefyr medfører kun en marginal besparelse på 1200 kroner ved brug af 2000 liter olie - og så er der jo de 20.000 kroner i investering.

- Derfor svarer det sig mest med Nærvarme, hvis man ikke har mulighed for at låne mere end 20.000 kroner, eller hvis man påtænker at sælge sit hus inden for en overskuelig årrække og beder dem hente anlægget. Men så risikerer man jo at sælge et hus uden varmeinstallation hvis ikke den nye ejer vil overtage kontrakten, og det er næppe gavnligt for prisen, siger han og anbefaler at tale med en ekspert inden omlægning.

Kristian Nielsen fortæller, at de også installerer en del luft-til-luft varmepumper for tiden.
- De er også rigtig effektive og giver god mening hvis man f.eks. har el-varme. Her er tilbagebetalingstiden ofte under 3 år, slutter Kristian Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce