cookie-og-privatlivspolitik
Det går godt på Lolland, men vi skal have alle med på vognen, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S)
Det går godt på Lolland, men vi skal have alle med på vognen, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S)
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Alle skal mærke fremgangen på Lolland

I sin nytårstale fremhæver borgmester Holger Schou Rasmussen (S), at der er optimisme på Lolland med mere bosætning, flere arbejdspladser og fremgang generelt. Men mange familier har stadig udfordringer, så heldigvis har der været råd til at øge kernevelfærden også.
30. december 2018 kl. 13:51 Af Daniel Brøns

Annonce

Når jeg ser tilbage på 2017, og de mange små, store, glædelige, sørgelige og alvorlige sager, så skiller især én grå november-eftermiddag på havnefronten i Nakskov sig ud.

Her markerede vi, at skibsværftets gamle administrationsbygning - "Den hvide bygning" - var færdigrenoveret og igen skulle være en flot ramme om vigtigt arbejde. Ja, kommunens ansatte på børne- og ungeområdet var for længst flyttet ind og i gang den dag i november.

Selvom dagen var grå, så står den lysende klar. Fordi det selvfølgelig er en særlig dag, når en af kommunens ikoniske bygninger komme til ære og værdighed igen. Men også fordi, at dagen var et rigtig godt billede på året, der er gået, og året som kommer.


Tiden står ikke stille

Den hvide bygning er et billede på, at verden ikke står stille, og at der hele tiden finder en udvikling sted - om vi vil det eller ej, og også selvom det kan give et nostalgisk stik i hjertet. De arbejdspladser, der var her engang er ikke mere, men nye kommer til.

Vi ser det ikke kun i den hvide bygning, men på hele det gamle skibsværftsområde i Nakskov. Der hvor der før lå dokker og nybygninger på rad, er der nu møllevinger, metalindustri og kommunale arbejdspladser. Lollands fortid og nutid smelter sammen, og vi bygger i dag videre på skuldrene af det, som vi var gode til i går.

Det ser vi også inden for den grønne energi, og vi vil snart se det i Rødby og Rødby Havn. Her er de kommunale forberedelser til byggeriet af Femern-forbindelsen i fuld gang. Fra omfartsvej og til ansættelse af de ekstra byggesagsbehandlere, der bliver brug for, når danmarkshistoriens største anlægsprojekt for alvor begynder. Vi sigter efter, at spaden til Femern-forbindelsen skal sættes i jorden senest i 2020.


Det går godt på Lolland

At den hvide bygning igen summer af liv er også et billede på, at det går godt på Lolland. Lolland Kommune er inde i en god udvikling. Vores virksomheder oplever vækst. Flere kommer i arbejde, befolkningstilbagegangen er bremset. Etableringen af det nye store erhvervsområde "Maribo Erhvervspark" er i fuld gang, og med byggeriet af en ny Storstrømsbroen og Femern-forbindelsen vil den udvikling fortsætte også i årene, der kommer.

Vores erhvervsliv kan sælge varen og trække turisterne til. Og de tager ansvar for lokalsamfundet. Også i år går virksomhederne i Lolland Kommune forrest, når det gælder om at tage socialt ansvar. Kommunen har succes med at få folk i arbejde, men den succes, og vores fælles fremgang, hviler i høj grad på skuldrene af det sociale ansvar, som virksomhederne tager.

Det går så godt, at en af de store udfordringer i dag for mange virksomheder faktisk er at skaffe den nødvendige arbejdskraft. Det er er derfor fortsat et af de områder, som har kommunens helt store fokus også i 2019. Det handler om at støtte så mange borgere som muligt i Lolland Kommune i at komme ud og blive en del af vore arbejdspladsers fællesskab. Og det handler om at gøre omverdenen opmærksom på, hvor store muligheder der er i Lolland Kommune.

Det er vi i 2018 begyndt på med bosætnings- og rekrutteringskampagnen www.lollandleverlivet.dk, kommunens bidrag til det kæmpe arbejde borgere og græsrødder i forvejen gør. Jeg håber rigtig mange vil være med til at dele den gode historie om Lolland Kommune, for vi har rigtig meget at være stolte af og bidrage med.

At det går godt, så vi også i efterårets budgetaftale, kommunens husholdningsregnskab for, hvordan pengene skal bruges i årene, der kommer. Som de foregående år prioriterede vi at skubbe på den gode udvikling, vores erhvervsliv er inde i, for hvad der er godt for dem er også godt for Lolland. Men for første gang i flere år blev der også penge til at give kernevelfærden et løft. Det gælder ikke mindst på børne- og skoleområdet. Det handler om at give kommunens børn og unge den bedste bagage med videre i livet. Både så de får mulighed for at forfølge deres drømme og mål, og som en del af en social omstilling, hvor vi på Lolland løfter os selv.

Vi skubber på den gode udvikling, som Lolland Kommune er inde i, og vi vil have alle med.


Vi ser vores udfordringer i øjnene

At det er kommunens ansatte på børn- og ungeområde, der er flyttet ind i skibsværftets tidligere administrationsbygning er også et billede på, at selvom det går godt, så har vi også udfordringer. Ligesom andre landdistriktskommuner har vi været hårdt ramt af, at Folketinget indtil fornylig kun havde øje for udviklingen i de store byer. Det ses også på børne- og ungeområdet i antallet af familier, som har brug for en støttende hånd - og som får det. Vi skal have alle med, og det starter med vores børn og unge.


Glædelig jul og godt nytår

Og vi får alle med. Vi har udfordringer, men mulighederne er heldigvis mange flere. Muligheder fordi det går godt, og fordi der er rigtig gode fremtidsudsigter, men først og fremmest fordi vi i Lolland Kommune, borgere, virksomheder og civilsamfund tager ansvar. Vi passer på hinanden og står sammen. Mit jule- og nytårsønske er, at vi bliver ved med det, og at vi bliver ved med at tro på os selv. Vi har ikke grund til andet, og vi har så meget at bidrage med.

Glædelig jul og godt nytår.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce