cookie-og-privatlivspolitik
cof

13

Billeder

Det var et dramatisk skue, der mødte medlemmerne af Bandholm Badeanstalt, da de var ude i stormen onsdag den 2. januar - en trist dag i badeanstaltens historie.
Foto: Privatfoto

Lollands-Posten

Badeanstalt totalskadet af højvandet

BILLEDSERIE: Alle broer og terrasser på Bandholm Badeanstalt er blevet totalskadet under stormfloden. Der er ingen forsikring, så de frivillige må begynde forfra.
03. januar 2019 kl. 09:41 Af Daniel Brøns

Annonce

Onsdag den 2. januar blev en travl og følelsesmæssigt hård dag for bestyrelsen i Bandholm Badeanstalt, der skulle få et overblik over stormens skader, mens ødelæggelserne bare fortsatte. Dagen igennem drøftede de bekymrede medlemmer situationen, der endte værre end frygtet: Alle terrasser er ødelagt, ligesom flydepontonerne er det, så kun omklædningshusene står tilbage. Kasserer i foreningen Ib Frandsen fortæller:

- Det er virkelig en stor ulykke for os, for netop disse ting er bygget for medlemspenge af medlemmer og er ikke forsikret - og det ser heller ikke umiddelbart ud til, at det kan repareres, så der skal bygges helt nyt. Selve bygningerne, der tilhører kommunen, er til gengæld relativt uskadte, fortæller han.


Ny start

Ulykken kommer på et højest uheldigt tidspunkt for badeanstalten, idet den lige nu har stor medlemsfremgang og på et år er vokset fra 37 til 255 medlemmer. Men nu har medlemmerne altså hverken broer eller terrasser længere. Til den positive side skal det dog siges, at det store antal medlemmer også er en ressource, mener Ib Frandsen.

- Vi har jo mange entusiastiske medlemmer, der ønsker at udvikle badeanstalten, så jeg er sikker på, at de vil tage fat og gå i gang med at søge penge til reparationer, ligesom de gerne stiller op og hjælper selv, siger kassereren, der personligt håber på, at ulykken kan øge kreativiteten.

- Mange medlemmer har ønsket at udvikle faciliteterne, så nu må vi sætte os ned og lægge en plan for både det langsigtede og det kortsigtede. Lige nu gælder det om at skaffe penge og frivillige kræfter nok til at reparere det mest nødvendige, så vi kan komme i drift. Og så må vi se, hvad der ellers kan lade sig gøre af udvikling af faciliteterne på sigt, siger kasseren, der trods alt glæder sig over én ting.

- Selv om vi er knuste over at se ødelæggelserne, så er der heldigvis ikke kommet mennesker til skade. Så nu må vi se fremad og komme videre i foreningen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce