cookie-og-privatlivspolitik
Til april flytter Guldsmedens værksted fra LollandsCentret og hen på trovet. Indehaver Tasja Bruun  til højre og guldsmed Lise Eduardsen.
Til april flytter Guldsmedens værksted fra LollandsCentret og hen på trovet. Indehaver Tasja Bruun til højre og guldsmed Lise Eduardsen.
Foto: Claus Hansen

Lollands-Posten

Bedre plads til smykker og en guldsmedelærling

Guldsmedens Værksted har længe manglet plads, det får de når de til april flytter butik og værksted op på torvet.
02. november 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Hos Guldsmedens Værksted i Lollandscentret glæder både Tasja Bruun og Lise Eduardsen sig til foråret.

Til april får de nemlig meget mere plads, hele tre gange så meget som de har nu i den lille butik i Lollandscentret.

Den megen nye plads skal bruges til flere ting. Dels skal butiksområdet, hvor varerne præsenteres være større, dels mere lagerplads og bedre personaleforhold, men i høj grad også mere værkstedsplads.

- Vi får en lærling. Hun begynder snart som butiksassistent og så kommer hun i lære, når vi flytter op på torvet og der bliver plads til en værkstedsplads mere, fortæller Tasja Bruun.

Hun gør opmærksom på de mange små gule poser der står i kasser på værkstedsbordet. Det er ordrer på bestillingsarbejder.

- Det er herligt, vi får så mange opgaver, både de rutineprægede som at tilrette ringe og kæder, men også mange sjove specialopgaver, fortæller Tasja Bruun.

Guldsmed Lise Eduardsen viser et fint guldkors frem og forklarer, at det er en vielsesring der er lavet om til kors til ringens barnebarnet, vel at mærke med den originale inskription bevaret.

- Det er sådan noget, vi synes er virkelig sjovt. At få en ny opgave, vi som udganspunkt ikke har lavet før, det kræver at de små grå kommer i gang, forklarer Tasja Bruun.

Det er noget, den kommende lærling også kan glæde sig til, en række af specielle opgaver.

- Vi er gode til det, og nu skal vi også være gode til at lære fra os, fortæller Tasja Bruun.

Hun sætter også stor pris på, at den der skal udføre en opgave også er den, der har kontakten til kunden.

- Det skal helst være den samme, der har en sag fra start til slut, siger hun.

Men for tiden tæller Tasja Bruun og Lise Eduardsen ned til flytningen.

- Vi glæder os til at kunne præsentere vores varer bedre, end vi kan i dag. Vi ser også frem til at der bliver bedre plads, så også folk i kørestol eller med en barnevogn kan komme ind i butikken, siger Tasja Bruun.

Guldsmeden flytter op i Matzens gamle lokaler, men de kommer kun til at bruge halvdelen af butikken, hvem der flytter ind i den anden halvdel vides endnu ikke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE