cookie-og-privatlivspolitik
Sogne- og pilgrimspræst Anne Louise Hansson tilbyder walk-in dåb i Maribo Domkirke.
Sogne- og pilgrimspræst Anne Louise Hansson tilbyder walk-in dåb i Maribo Domkirke.
Foto: Claus Hansen

Lollands-Posten

Bliv døbt efter gåtur med præsten

Maribo Domkirke tilbyder walk-in dåb.
05. august 2019 kl. 09:46 Af Lise Ravnkilde

Annonce

I flere sogne har man indført drop-in dåb, I Maribo Domkirke forsøger man sig med walk-in dåb.

Til en drop-in dåb skal man bare møde op i kirken. Til en walk-in dåb går man pilgrimsvandring inden dåben. På vandringen kan man tale med præsten om den kristne tro.

- I mange år har fokus i den protestantiske tro været på hovedet, men når man kommer ud og gå, får man kroppen og hjertet med, forklarer sogne- og pilgrimspræst Anne Louise Hansson til Folketidende.

Den første walk-in-dåb finder sted 31. august. Klokken 10 er der velkomst og kage i kirken. Her skal dåbskandidaterne udfylde de officielle papirer. Klokken 11 begynder dåbsvandringen ud til naturskolen og tilbage igen. Herefter er der hvilepause i pilgrimshuset, hvor man også kan tale videre med præsten og eventuelt skifte tøj før dåben. Klokken 15 går alle over i kirken. Organisten spiller afdæmpet baggrundsmusik. Og så døbes en ad gangen. Dåbsdagen sluttes i kirkens forhold, med et glas bobler og et stykke kransekage samt en dåbsbibel til de nye medlemmer.

Man skal medbringe legitimation med foto og unge under 18 år skal have begge forældre med.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE