cookie-og-privatlivspolitik
Bodil Clemmensen er snart færdig med at tage imod på campingpladsen, som hun håber fortsætter i samme stil som hidtil.

35

Billeder

Bodil Clemmensen er snart færdig med at tage imod på campingpladsen, som hun håber fortsætter i samme stil som hidtil.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Bodils camping-æra snart forbi

For Bodil Clemmensen bliver 2019 sidste sæson i Maribo Camping efter 28 år, og hun er meget engageret i, hvad der nu skal ske. For det kræver en bestemt støbning af menneske at have pladsen, der er blevet udviklet til at være et sted, hvor der altid er åbent om sommeren - takket være en engageret forpagter.
10. maj 2019 kl. 13:02 Af Daniel Brøns

Annonce

Da Bodil Clemmensen for 28 år siden sagde ja til at overtage Maribo Camping sammen med hendes nu afdøde mand, overtog ægteparret en basal men pæn plads med seks træhytter. I dag oser pladsen af charme med 11 nymalede og moderne campinghytter, moderne fællesfaciliteter, en flot legeplads og veltrimmet beplantning.

En enkel plads, der er i orden, men uden at have prangende faciliteter som swimmingpools, vandrutsjebaner og støjende diskoteker.


Eneansvar på pladsen

Og det er den rigtige måde at drive pladsen på, mener Bodil Clemmensen, der i 13 år har haft eneansvaret for pladsen.

- Der er stor forskel på, hvordan pladser drives, og jeg prioriterer først og fremmest, at det basale fungerer, så jeg udvikler hele tiden på det, der er mest brug for. Eksempelvis har vi internet på hele pladsen, for det er et krav i dag for alle, der camperer, siger hun og fortæller, at hun har et stramt vedligeholdelsesprogram. Eksempelvis males træværk hvert andet år

- Men når folk betaler for det, så skal de også have en vare, der er i orden, siger campingpladsejeren, der pr. 31. december overlader nøglerne tilbage til kommunen.

- Jeg er 62 år, så den går ikke længere at arbejde i døgndrift hele sommeren, men det har ikke været en  let beslutning, for jeg ønsker jo, at det her sted kører, som det skal.


Slipper ansvaret

Hun siger, at hun altid har haft et godt samarbejde med kommunen, der har bakket op, når der har været udfordringer som vand på pladsen eller spørgsmål om udvikling og drift. Det samarbejde har været perfekt, fordi to parter dermed har fået det bedste ud af den fælles ressource, som en kommunal campingplads i hjertet af Maribo er. Lige nu planlægger kommunen at sælge pladsen, så hun håber, at det bliver godt for byen.

Hun fortæller, at det godt kan være krævende at drive pladsen, fordi man helst skal bo på pladsen døgndrift hele sæsonen, hvor der kommer mange færger ind om natten med de transitkunder, der er så vigtige for forretningen. Hun håber derfor, at der kommer en person med stort engagement, som hun selv har haft det - ligesom hun håber, at pladsen fastholder sit diskrete udtryk i landskabet, hvor det passer godt ind i miljøet ved Bangs Have og Frilandsmuseet.


Skal ville byen

Selv er hun født og opvokset i området, og hun oplever, at det har stor betydning, at pladsen bestyres af nogen, der engagerer sig i det lokale. Selv er hun medlem af handelsstandsforeningen og af turistforeningerne - og tager sin del af ansvaret for, at pladsen medfører en positiv byudvikling.


Omsætning tæller

Campingpladsen opleves også af byens borgere, der har et flot område ved søen. Og så sender den mange kunder ned til butikker og restauranter i Maribo centrum. Derfor synes hun, at det bør sikres, at pladsen altid styres af nogen, der tager sit ansvar for sammenhæng i byudviklingen.

- Maribo har mistet meget i de senere år, så det er utroligt vigtigt, at vi værner om de værdier, som vi har, siger hun for dog at understreger, at hun vil gøre, hvad hun kan for at alle værdier lever videre fremover.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE