cookie-og-privatlivspolitik
Det er sjovt at være barn og opleve Frilandsmuseet, der trods fokus på middelalderen også har mere moderne legeredskaber i spil.
Det er sjovt at være barn og opleve Frilandsmuseet, der trods fokus på middelalderen også har mere moderne legeredskaber i spil.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Børneferie på museerne

Hen over sommerferien kan Museum Lolland-Falster tilbyde sjove og spændende aktiviteter i Maribo på Stiftsmuseet og Frilandsmuseet. Det er både billigt og fornøjeligt, og mange af aktiviteterne er gratis for børn.
04. juli 2019 kl. 04:44 Af Daniel Brøns

Annonce

Stiftsmuseet i Maribo

Kom med ind i Lille Valdemars verden

I udstillingen Lille Valdemars eventyr kan man møde Valdemar den Store, før han blev stor. Valdemar er 5 år og er lige kommet i pleje hos familien Hvide. Her møder han børnene Ingefred, Absalon og Esbern, som hjælper ham med at finde sin indre styrke igennem de nye venskaber.

Udstillingen Lille Valdemars eventyr giver børnene en oplevelse af, at børn i middelalderen levede i andre rammer, fysisk og socialt, men at de trods det ikke er så forskellige fra børn i dag.

Vigtigst af alt fortæller udstillingen en historie om venskab. Børnene skal som gode venner hjælpe lille Valdemar igennem hans eventyr, som er både uhyggelige og sjove. Valdemar har følgeskab af sin trofaste hund Saxo hele vejen igennem.

Hvornår: d. 2., 9. og 16. juli, alle dage kl. 10 og kl. 13 på Stiftsmuseet, Banegårdspladsen, Maribo.


Frilandsmuseet i Maribo

Sommersjov med et tvist af middelalder

Hen over sommeren kan man på Stiftsmuseet i Maribo få et indblik i middelalderen, og hvordan Valdemar den Store havde det som barn. Derfor er Frilandsmuseet rejst lidt længere tilbage i tiden, så du her kan opleve middelalderen på egen krop. Her skal børmeme lave sjove aktiviteter, der relaterer sig til middelalderen. Besøger du en af aktivitetsdagene, der er planlagt mandage og onsdage fra klokken 10-13, får du også en fribillet til Stiftsmuseet, som er gældende den dag, billetten udleveres.

Du kan læse mere om aktiviteterne på hjemmesiden, og det handler blandt andet om produktion af sværd, kunsthåndværk, magiske planter, produktion af amuletter, mal en kiste og meget andet.

Der er sommerrundvisninger for alle hver mandag i juli fra kl. 14-15.

Entré: Voksne: 50 kr., børn: gratis, men aktiviteter koster 35 kroner stykket. Sommerrundvisningen koster 75 kr. inklusive entré.

Se programmet på www.kortlink.dk/yfa8KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE