cookie-og-privatlivspolitik
Enhedslisten mener godt, at man kunne spare penge på nedrivning af faldefærdige hunde - og bruge mere på driften.
Enhedslisten mener godt, at man kunne spare penge på nedrivning af faldefærdige hunde - og bruge mere på driften.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Budgetforlig med besparelser

Budgettet for 2020 i Lolland Kommune byder på besparelser på 7,6 mio. kr. Kun Enhedslisten er imod, da partiet mener, at en del af besparelserne kunne undgås.
04. november 2019 kl. 10:45 Af Daniel Brøns

Annonce

Der er besparelser på budgettet for næste år i Lolland Kommune, men ikke så voldsomme, som de kunne være, hvis ikke man havde budgetteret med et underskud på 60 mio. kroner.

Samlet set skal der findes besparelser på 7,6 mio kroner, men en del af pengene bruges på nye investeringer i offentlig velfærd. Eksempelvis bliver der afsat to millioner kr. til en forstærket misbrugsindsats, ligesom der bliver råd til at genindføre rengøring hver 14. dag på plejecentrene. Der kommer flere ældre, så investeringer i velfærdsteknologi og virtuel pleje er også en del af budgettet.

Også i 2029 vil nedrivningen af dårlige boliger og indsatsen mod boligspekulanter fortsætte. De besluttede ændringer af færgedriften fastholdes, men skal evalueres efter et år, ligesom hele byrådet er enige om, at et eventuelt overskud på færgedriften vil blive geninvesteret i området. 

Mange strategiske investeringer forsætter også i 2020, såsom udviklingen af Nakskov Havn og erhvervsområdet ved afkørsel 48.

Bag forliget står alle partier - bortset fra Enhedslisten, der mener, at det burde være muligt at reducere nogle af nedskæringerne. Det kunne blandt andet ske ved at kigge kritisk på de 67 mio. kroner, der er afsat til nedrivning af huse. Enhedslistens byrådsmedlem Bente Borreskov siger:

- Vi kan slet ikke nå at bruge så mange penge, for de sidste fem år har vi kun brugt 18 mio. kroner i alt på nedrivninger, ligesom vi kunne kigge lidt på de store investeringer i anlæg.

Bente Borreskov fortsætter:

- Og så skal man jo huske på, at de 7,6 mio. kroner i besparelser kommer oven i de 15 mio. kroner, som udvalgene blev bedt om at spare i 2019, så det er altså på tide, at vi begynder at kigge kritisk på, hvad vi bruger på nedrivning og anlæg set i forhold til nedskæringerne i driften. Men vi har ikke kunnet få en dialog om det med de øvrige partier.

Borgmester Holger Schou Rasmussen er derimod rigtigt godt tilfreds med forliget.

- De vanskelige vilkår til trods, så forsøger vi med årets aftale at skubbe på den gode udvikling, som vores erhvervsliv og borgere er inde i, siger han og peger på, at det bliver en udfordring at skaffe nok arbejdskraft i de kommende år.

- Vi fortsætter arbejdet med at få så mange borgere i kommunen ind på arbejdsmarkedet som muligt. Det gælder bl.a. i forhold til den gruppe af unge, som har vanskeligt ved at komme i gang med en uddannelse, og det gælder i forhold til udsatte på kanten af arbejdsmarkedet, siger han blandt andet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE