cookie-og-privatlivspolitik
Synoptik i Maribo er igen blevet certificeret i år.
Synoptik i Maribo er igen blevet certificeret i år.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Certificeret optiker

Synoptik i Vestergade i Maribo er igen blevet certificeret for deres synsprøver og kontaktlinseundersøgelser.
01. juni 2019 kl. 05:36 Af Daniel Brøns

Annonce

Optikeren fortæller, at cetificeringen er en garanti for, at synsprøven eller kontaktlinsetjekket er certificeret, som man som kunde kan være sikker på et ensartet højt fagligt niveau.

Hvert år bliver samtlige godt 300 optikere hos Synoptik i Danmark systematisk tjekket af uafhængige auditører, mens de udfører synsprøver og kontaktlinseundersøgelser. I år er det for 13. år i træk lykkedes alle Synoptiks 102 butikker at få kvalitets-certifikatet af Dansk Standard.

Certificering foregår ved, at auditører overværer en eller flere synsprøver eller kontaktlinsetjek i hver butik og sikrer, at alt foretages efter reglerne. Til synsprøven bliver kundernes øjne tjekket for blandt andet synsfejl, bygningsfejl, læseevne og samsyn. I tillæg til den certificerede almindelige synsprøve, bliver der ved alle synsprøver i Synoptik også set på øjnenes nethinde, tryk og synsfelt. Undersøgelsen kan blandt andet vise tegn på sygdomme i øjnene og begyndende diabetes.

Synoptik oplyser, at der i Sverige findes nationale standarder for, hvad en synsprøve skal omfatte, men da det ikke findes i Danmark, udvikler optikerne selv deres kvalitetskontrol-systemer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE