cookie-og-privatlivspolitik
Alt er parat til turen gennem Danmark efter træningsdagene i Sakskøbing og omegn.
Alt er parat til turen gennem Danmark efter træningsdagene i Sakskøbing og omegn.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Cykler for sorgramte børn

19 entusiaster fra Lolland-Falster pumper lige nu cyklerne for at hjælpe sorgramte børn på en tur på 1200 kilometer i uge 27. Ulla Fæster fra Sakskøbing er en deltagerne i "Team Giv Håb", og hun vil gerne ofre 6-7000 kroner på den gode sag
30. juni 2019 kl. 04:54 Af Daniel Brøns

Annonce

Når man til daglig arbejder med børn, der har det svært, så får man også lyst til at gøre noget for dem. Det fortæller psykoterapeut og familieterapeut Ulla Fæster fra Sakskøbing, der i mange år har arbejdet med børn og familier, der har det svært.

Hun er 61 år og elsker fysisk udfoldelse, så da hun på sit vandspinning-hold hørte om muligheden for at cykle for de sorgramte børn, valgte hun at tage udfordringen op.

- Det er jo en hel uges cykeltur, så det er en oplevelse for livet, jeg ikke vil kunne sige nej til, siger hun og fortæller, at hun holder meget af træningen med de øvrige i gruppen. De mødes hver onsdag aften - samt en dag i weekenden. Målet er at blive klar til at køre de daglige 180 kilometer med en marchfart på omkring de 25 kilometer i timen. Og det er krævende, da man forventes at være undervejs i seks-syv timer om dagen - altid sammen med gruppen på 15 mænd og 4 kvinder i 30-70 års alderen.

- Jeg har lige testet min form på Syhavstrim, der er på 92 kilometer, og det gik rigtigt godt, så de 180 klarer jeg også, siger Ulla Fæster, der har lånt en cykel til turen.

Især er hun glad for turen, fordi hun kørte den med en netop helet brækket arm, som blev skadet under træningen.

- Jeg væltede på cyklen og kunne ikke få-klik-skoene af, og så går det altså galt, siger hun og fortæller, at hun i en lang periode derfor var nødt til at montere cyklen indendørs under træningen, der begynde allerede i november.

Idéen med cykelløbet er, at deltagerne selv betaler for oplevelsen, og samtidig bakker sponsorer op. Sponsorindtægerne går så til foreningen "Børn, Unge & Sorg", der hvert år hjælper 2000 sorgramte børn og unge, der har alvorligt syge i familien - eller mister et familiemedlem. Og det formål vil Ulla Fæster rigtigt gerne støtte. Til dagligt arbejder hun med at støtte familier og unge som selvstændig terapeut, og hun oplever et stort behov for mere samtale med voksne om deres problemer.

- Mange voksne er ikke ret gode til at tale med deres børn, så jeg oplever en meget stor taknemmelighed, når jeg kommer ud i familier eller efterskoler for at lytte og komme med gode råd til at komme igennem en svær tid.

- Det handler ikke kun om at hjælpe børnene, men meget ofte også om at hjælpe de voksne med at blive bedre til at se, at børnene har det svært, siger terapeuten, der dog også mener, at det er vigtigt for børnene at have en udenforstående, der lytter og kommer med god inspiration.

- Børn i krise har brug for sorgbearbejdning, og det kan en forening som "Børn, unge & Sorg" jo være med til at give, så jeg er glad for at kunne bakke op, samtidig med, at jeg oven i købet får en fantastisk oplevelse i den uge, som løbet finder sted.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce