cookie-og-privatlivspolitik
Centrum ved Sakskøbing Kirke.
Centrum ved Sakskøbing Kirke.
Foto: Museum Lolland-Falster

Lollands-Posten

Da Sakskøbing var kongens eneste by

Kom med til byvandring i Sakskøbings gamle gader.
22. august 2019 kl. 05:48 Af Daniel Brøns

Annonce

Lørdag d. 24. august holder arkeolog Vibeke Knöchel byvandring i Sakskøbing fra torvet og videre rundt.

Sakskøbing er en af Lolland-Falsters syv købstæder, og i 1331 var byen rent faktisk det eneste område, den daværende konge Christoffer II var i besiddelse af. Han var konge af Danmark i to perioder: fra 1320-26 og senere fra 1330-32. Det var en urolig tid, hvor meget af Danmark var pantsat til en række tyske stormænd. Johan den Milde sad på den østlige del af landet, og grev Gert (også kaldet Den kullede greve) besad den vestlige del - dermed var kun Sakskøbing i den danske konges besiddelse.

Efter et militært nederlag nord for Dannevirke flygtede Christoffer II til Sakskøbing. Desværre blev han fundet og måtte flygte ud af skorstenen. Men han blev fanget og ført til Ålholm Slot ved Nysted. Men i den korte periode, han befandt sig i Sakskøbing, var hans kongerige det, han kunne se, hvis han stod på taget af sit hus. Man formoder, at hans hus var det gule bindingsværkshus på hjørnet af Torvegade og Brogade, hvor der i dag er advokatfirma og madskole. Byvandringen 24. august fra 14-15 er to kilometer og varer cirka en time.

Billetter kan købes på Billetto og gennem Infohuset, Torvet 16, Sakskøbing. Billetter kan købes frem til d. 22. august. Alle over 18 betaler 60 kr.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce