cookie-og-privatlivspolitik
Jonas Sylvester Kaspersen  (tv) og Nils Lund Pedersen er vant til at sætte gang i ting og lave forretning ud af det. De sidder her i sofaen i "Det kreative hus", som flere og flere får en tilknytning til.

5

Billeder

Jonas Sylvester Kaspersen (tv) og Nils Lund Pedersen er vant til at sætte gang i ting og lave forretning ud af det. De sidder her i sofaen i "Det kreative hus", som flere og flere får en tilknytning til.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

De unges svar på Rotary

Det Kreative Hus i Maribo er ved at få godt gang i et koncept, der lyder lidt som de unges svar på Rotary. Et sted, hvor man networker og laver aktiviteter - med det formål at skabe personlig, kulturel og erhvervsmæssig udvikling.
01. juli 2019 kl. 09:55 Af Daniel Brøns

Annonce

Det er noget græsrodsagtigt over det her. Sådan vil de fleste nok tænke, når de stikker hovedet ind i "Det Kreative Hus", som siden februar har haft til huse i Vestergade 33 ved indkørslen til Hotel Søpark, der har været med til at sikre at vi kunne komme igang. 

Her er både arbejdsborde, sofaer og en scene. Og så er der masser af brætspil, lidt instrumenter at spille på - og en bar, hvor man kan hente sin kaffe. Kort sagt er her det meste, som man har brug for, uanset, hvad man har lyst til at lave i lokalerne. Og det er også idéen, fortæller Jonas Sylvester Kaspersen, der administrerer huset for foreningen Iværksætter Lolland.

- Vi har jo kun været i gang i få måneder, så vi er stadig i gang med at invitere ind, og vi kan se, at vi dækker et behov for især unge i alderen 15 til 30 år samt tilflyttere og iværksættere, siger projektlederen, der har brugt foråret til at sondere terrænet sammen med brugerne for anvendelsen af lokalerne.

I dag bruges stedet blandt andet til at lave netværksmøder, fredagskoncerter, ugentlige brætspilaftener - og så til at mennesker med idéer kan komme ind og få sparring. I den sammenhæng har Jonas Sylvester Kaspersen selv en del at byde ind med, idet han til dagligt hjælper små virksomheder og foreninger med at tænke strategisk og få mest muligt ud af de digitale værktøjer. 

- Lige nu taler jeg eksempelvis med en ung fyr, der gerne vil starte en webshop, men ikke ved noget som helst om, hvordan man lægger en strategi, får lavet regnskab - og får alt det praktiske op at stå, og her kan jeg så komme på banen og være med, siger han.

Annonce

En af de andre aktive i huset er bestyrelsesmedlem og fotograf Nils Lund Pedersen. Han har også stor erfaring at trække på erhvervsmæssigt, og fælles er, at alle stiller deres ressourcer til rådighed for medlemmer og gæster, når nogen stikker hovedet ind. Det kan både være i åbningstiden, ved events, ved arbejdsmøder - eller ved større netværksmøder med oplægsholdere. Deciderede netværksmøder har nu været holdt fire gange, og der plejer at dukke 20-30 personer op hver gang, fortæller Jonas Kaspersen, der ser stedet som en god mulighed for unge, der gerne vil networke - og se, hvad der kan komme ud af det.

- I det lidt ældre segment er folk måske medlem af Rotary eller Lions, men vores medlemmer er et andet sted i livet, og har derfor lettere ved at komme et sted, hvor der er jævnaldrene, som de kan networke med. Det kan godt være, at det i starten handler om at spille brætspil eller lave koncerter, men miljøet er jo et iværksætterhus, hvor vi også har en erhvervsmæssig udviklingsvinkel på også, siger han og oplyser, at Iværksætter Lolland nu også er begyndt at indlede samarbejder med ungdomsuddannelserne på Lolland.

- Ofte har de jo ikke et sted, hvor de kan sende deres elever hen, hvis de har skabertrang i maven - kulturelt eller erhvervsmæssigt, så her tror vi på, at vi kan gøre en forskel, siger han og fortsætter:

- At iværksætte er for os lige med at sætte noget i gang - og sørge for, at man kan komme fra ingenting til noget uden at betale 40 kr. for en kop kaffe. Her kan man bare få lov til at hænge ud og sætte ting i gang, og det gør en kæmpe forskel, siger han.
For at understøtte dette er de lige nu i gang med nogle formiddage, hvor man kan møde ind og fortælle om sine idéer - og arbejde på dem sammen med andre i et par timer.

Iværksætter Lolland har i øvrigt også været en vigtig medspiller ved forskellige arrangementer. Eksempelvis var Nils Lund Pedersen ude og lave sit helt eget foto-event ved Magisk Festival og Nærvær Festivalen, som blev en stor succes. Og deltagelsen giver allerede masser af idéer til iværksætteri, ressource og vidensdeling.

Annonce

- Man kan jo se ved Nærvær, at der er kæmpe interesse for at hyre bands til fester og den slags. Måske kan de nede hos os finde partnere, der vil hjælpe med at lave markedsføring og samle kræfterne. Men vi er kun lige kommet i gang, så det kan blive meget større det her, siger Jonas Sylvester Kaspersen, der oplyser, at huset indtil nu har været drevet af midlertidig fondsstøtte, og derfor er i gang med at finde nye indtægtskilder - såsom medlemskaber, som man allerede nu kan tegne i foreningen. Indtil videre er 30 mennesker medlem.

Der er lukket i "Det Kreative Hus" den 1.-7. juli. Ellers åbent fra 14-18 mandag til torsdag - og 14-21 fredag. Fredag er der typisk musik, og tirsdag er der ofte brætspilsaften.

Næste events: fredag d. 19. juli åben sceneKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE