cookie-og-privatlivspolitik
Sidste uge var der igen borgermøde om fremtiden for Grandfeldts Gård. Høringsfristen udløb i fredags.
Sidste uge var der igen borgermøde om fremtiden for Grandfeldts Gård. Høringsfristen udløb i fredags.
Foto: Anders Knudsen

Lollands-Posten

Debat til det sidste om Grandfeldts

Mødedeltagere ønsker Grandfeldts gård bevaret
27. august 2018 kl. 08:38 Af Lise Ravnkilde

Annonce

I fredags udløb fristen for indsigelser mod lokalplanen for Grandfeldts Gård.

Til det sidste var der debat om forslaget fra ejer Anders Skov og Lolland Kommune, der ønsker at bygge et nyt lejlighedskompleks.

Sidste tirsdag var der borgermøde på Blæsenborgskolen, hvor 40 deltog.

Mødedeltagerne var klart for at bevare den gamle købmandsgård. Hvis ikke dette er muligt, ønskede deltagerne på mødet at der skulle findes en anden løsning, end det byggeri der er præsenteret i lokalplanen.

På mødet blev der tilkendegivet flere ønsker om at bevare Maribos særpræg som gammel og hyggelig middelalderby.

I en fælles udtalelse fra borgermødet bliver der lagt vægt på, at det planlagte byggeri bør underkastes en dybdegående revision. Hele Lilletorv frygter man vil blive undermineret som mødested, byggeriet er på kollisionskurs med beskyttelseslinjerne ved søen, og deltagerne var også bange for fremtiden for den århundrede gamle taks. Endelig fandt man byggeriet for højt og massivt til sin placering.

På mødet gennemgik museumsinspektør Lene Tønder Buur historien bag købmandsgården Grandfeldts Gård. Allerede på et kort fra Resens Atlas i 1677 er der tegnet en firelænget gård på netop den placering i Maribo.

Hun mente at Grandfeldts Gård er tæt forbundet med udviklingen af Maribo som by.

Hun påpegede, at købmandsgården er placeret både i et kulturarvsareal af national betydning og indenfor et fortidsmindebeskyttelsesområde, da der er mindre end 100 meter til, hvor Maribo Klosterruin ligger.

Man kan formode, at nogle af mødedeltagerne har afleveret indsigelser til kommunen inden fristens udløb i fredags.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE