Annonce
Ugeavisen Lolland

Den lille skovcafe fylder fem år

Heidi og Kim Hemmingsen overtog Lysemose i påsken 2014 og bor selv på førstesalen. Foto: Daniel Brøns

Café Lysemose startede med en koncept med mad udefra. Men Heidi Hemmingsen fandt ud af, at gæsterne blev gladere for hendes egen mad, så i dag laves langt det meste af maden på stedet

Beliggenheden er fantastisk - langt ude i skoven ved den lille sø i et fredet hus. Så hvorfor huset havde stået tomt i to år, inden Heidi og Kim Hemmingsen overtog det i påsken 2014 kan undre. Men på en skovtur fik de øje på huset, og pludselig havde de en aftale med Knuthenborg om forpagtning af stedet.

- Det var et stort skridt for os, for jeg havde jo mest erfaring fra butik og ikke restaurant, men vi tænkte, at vi kunne levere nogle gode rammer med mad udefra, fortæller Heidi Hemmingsen, der siden blev en del klogere på branchen.

- Jeg fandt ud af, at maden blev bedre og kunderne mere tilfredse, hvis maden blev lavet på stedet - og at man med lidt planlægning udmærket kan håndtere det alene. Og så viste det sig samtidig, at de fleste kunder var glade for at få en fast pris på det hele, så de ikke skulle forholde sig til madbestillinger andre steder fra, siger hun.

25 slags smørrebrød

Ud over selskaber har caféen dog også åbent utrolig ofte i øvrigt. Blandt andet til pinse, påske og i efteråret, hvor der er smørrebrødsbuffet, hvor man kan vælge imellem hele 25 slags smørrebrød. I sommerferien er der lignende arrangementer. Endelig er der en del torsdage i året "Farfars aftenbuffet", hvor man kan komme og spise udvalgte forretter og hovedretter - inklusive to desserter - for 175 kroner. Børn deltager for halv pris, så det er en stor succes.

- Der kommer rigtigt mange til vores arrangementer, men man kan godt mærke, at konkurrencen er skærpet. Folk lægger jo heller ikke mærke til, at vi er her, for man kommer jo ikke lige tilfældigvis forbi, siger Kim Hemmingsen, der i dag bruger halvdelen af sin arbejdstid på cafeen. Den øvrige halvdel går især til hans arbejde som selvstændig videoproducent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangementer

Ægteparret er i dag utrolig glade for, at de for fem år siden tog beslutningen om at forpagte stedet, som de selv bebor på 1. sal sammen med deres to teenage-børn. Selv om de ikke har meget tid til ferie, så nyder de den nye livsstil i familien.

- I mange af mine tidligere jobs har jeg været så træt om onsdagen og tænkt, hvornår er ugen mon færdig. Nu er arbejdet bare en fornøjelse og tiden flyver bare af sted, siger Heidi Hemmingsen, der ikke har tid til meget ferie, men det generer hende ikke, da stedet er blevet en livsstil, som hele familien bakker op omkring.

- Vores store datter har prøvet tjansen som opvasker, og vores søn elsker at hjælpe til ved grillen. Og så er de glade for, at vi kan tage på weekendtur spontant til campingvognen ved Albuen, når der er tid til det, siger hun og fortæller, at de er så glade for deres livsstil, at de ikke har planer om andet end at fortsætte.

- Det vigtigste for os er at udvikle produktet og ikke gå på kompromis med kvaliteten. Der er stor konkurrence i branchen, så vi vil fastholde den gode kvalitet og personlige service.

Jubilæet fejres i påsken på forskellig vis. Blandt andet onsdag med 500 stykker smørrebrød ud af huset til 5 kroner stykket. 2. påskedag er der kaffe og lagkage til 25 kroner ude på Lysemose.

  • Heidi og Kim Hemmingsen overtog Lysemose i påsken 2014 og bor selv på førstesalen. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op