cookie-og-privatlivspolitik
Der er mange detaljer i en udskiftning af taget, fordi det stort set skal være som nyt, når tømreren er færdig, fortæller Flemming Petersen
Der er mange detaljer i en udskiftning af taget, fordi det stort set skal være som nyt, når tømreren er færdig, fortæller Flemming Petersen
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Derfor koster taget 120.000 kroner

Når man får en regning på 120.000 plus moms for udskiftning af et tag på 70 kvadratmeter, så lyder det måske af meget, men der er en forklaring, fortæller Gaulgårdens tømrer og snedker Flemming Petersen.
19. april 2019 kl. 12:35 Af Daniel Brøns

Annonce

Udskiftning af et tag handler om meget mere end bare at skrue pladerne af - og sætte nye på. Der er store krav til efterisoleringen, når taget alligevel er åbent, og så skal alt nærmest laves som nyt - også træværket.

Det fortæller Flemming Petersen, der er indehaver af Gaulgårdens tømrer og snedker. Lige nu er han i færd med at renovere taget på et hus i Maribo, og han vandt udbuddet med en pris på 120.000 kroner plus moms, hvilket absolut ikke nødvendigvis automatisk medfører fortjeneste.

- Mange ved slet ikke, at vi ved tagrenovering er forpligtede til at øge isoleringen, så den i alt kommer op på 30 eller 35 centimeters tykkelse. Det er altså ret meget isolering, og det kræver også, at vi tilpasser tagkonstruktionen derefter, siger han og viser, hvordan tømrerne på taget har lagt ekstra vindsikring ind, så blæsten ikke går ind i den forhøjede isolering.

- Vi er også forpligtet til at sikre, at taget bliver stort set som nyt. Det betyder, at vi ikke bare kan bruge de gamle lægter. Ved det her tag har vi måttet skifte det meste af træværket, og det er jo med i tilbuddet også, forklarer han.


Stort arbejde

Heldigvis er der forskellige tricks og kneb, som man kan tage, når man laver et tag for at effektivisere arbejdet - eksempelvis ved at få byggematerialerne leveret med en kran helt op i taghøjde - samt stille et stort stillads op naturligvis.

- Stilladset er et lovkrav, men det letter arbejdet betydeligt. Når gør-det-selv folk prøver at skifte tag selv, så får de et meget stort besvær, fordi de hele tiden skal passe på ikke at falde ned - og må hejse én plade op ad gangen, siger han og fortæller, at man ikke må undervurdere sådan et projekt.

- Vi skal have tre mand på opgaven i cirka to uger, og vi er altså professionelle og har udstyret i orden, siger han og tilføjer, at man godt kan risikere enkelte ekstra omkostninger under projektet.

- Her har vi fundet lidt løse mursten, som jeg vil skyde på, at det vil koste tusind eller højest to tusind at mure op, siger han og forklarer, at kunden som regel plejer at forstå, at der kan være uforudsete hændelser, og heldigvis er det som regel i den lettere ende og til at betale.

Skal man have nyt tag lyder hans råd at passe på med kun at søge tilbud fra internettets søgetjenester, som han ikke selv benytter ret meget.

- De er meget dyre at benytte for håndværkeren, og bruger håndværkeren 20 procent af sin tid på at beregne tilbud til de søgetjenester, så er der kun én til at betale, og det er forbrugeren. Derfor er den direkte kontakt til et par håndværkere ofte det billigste - og så begrænser du risikoen for det uforudsete ekstraregninger, fordi håndværkeren har beset projektet og derfor giver en realistisk pris, som du meget bedre kan være tryg ved holder hele vejen, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce