cookie-og-privatlivspolitik
Jytte Sørensen samler gerne ind på sin egen vej og hilser på.
Jytte Sørensen samler gerne ind på sin egen vej og hilser på.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Det er sjovt at være indsamler i lokalområdet

Det er superhyggeligt at møde sine naboer som indsamler for Dansk Flygtningehjælp, og koordinator på Midtlolland Jytte Sørensen har mange faste indsamlere, der elsker opgaven.
17. oktober 2019 kl. 06:47 Af Daniel Brøns

Annonce

Uanset om du har brug for en hyggesnak med naboerne, følelsen af at gøre en forskel for andre - eller bare få lidt motion og lidt oplevelser uden for komfortzonen, så er der al mulig grund til at melde sig som indsamler til Dansk Flygtningehjælp, når de laver indsamling den 3. november.

Koordinator for indsamlingen i den gamle Holeby Kommune Jytte Sørensen er talsperson for Maribo og Rødby også, og hun har kun haft positive oplevelser med at samle ind, og hun har mange "på listen", der kommer igen år efter år.

- De synes, at det er sjovt at være med, og så får de lige lejlighed til at hilse på naboerne i kvarteret, siger koordinatoren, der erkender, at et lokalkendskab til naboerne er nyttigt for resultatet.

- Man kan som regel ikke lide at sige nej til nogle, som man kender, så går man i et kvarter, hvor man ikke kender så mange, så vil resultatet typisk være en anelse dårligere, siger hun og fortæller, at man selv kan få indflydelse på, hvor man går sin rute - og hvor lang den er.

- Så der er også mulighed for at gå i et kvarter, som man ikke kender så godt, og så få en udflugt ud af det, siger koordinatoren, der opfordrer til at tage børn med, så de kan tænke lidt over Verdens udfordringer og føle de gør en forskel.

Jytte Sørensen har selv samlet ind i 15 år, og hun oplever aldrig noget dramatisk.

- Det mest dramatiske er nok, at folk gemmer sig bag gardinerne, når vi banker på. Men det er noget pjat, for man kan da bare lukke op og sige, at man ikke vil give denne gang. Det kan jo være, at man ikke har råd, eller at man lige har givet en masse penge til godgørenhed på en anden måde, så det kan jeg ikke se noget forkert i.

Typisk lykkes det at samle 10.000 kroner ind i hendes område. Rekorden var i 2015, hvor flygtningene væltede ind over grænsen, men ellers har resultatet været meget jævnt, fortæller hun.

- Jeg plejer at opfordre til, at folk bare prøver det. Gider man ikke en lang rute, så kan man bare tage en kort, siger koordinatoren, der også har ruter på landet.

- Det kan jeg også tilbyde, men der er langt mellem husene, så jeg prøver at få dækket byerne ind først.

Dansk Flygtningehjælp samler ind søndag den 3. november, og alle i hele Danmark kan tilmelde sig på tlf. 3373 5111 eller www.flygtning.dk. Herefter vil man blive kontaktet af sin lokale koordinator.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE