cookie-og-privatlivspolitik
Christoffer Knuth har investeret en - for offentligheden ukendt - gigantisk sum i den store Dinosaurskov. Og flot er det blevet i et område, hvor træerne matcher det miljø, som de store dyr har fandtes i engang.
Christoffer Knuth har investeret en - for offentligheden ukendt - gigantisk sum i den store Dinosaurskov. Og flot er det blevet i et område, hvor træerne matcher det miljø, som de store dyr har fandtes i engang.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Dinosaurskoven tiltrækker langt flere end det levende fugleparadis

Ifølge attraktionslisten fra VisitDenmark var Knuthenborg en af de tre mest voksende attraktioner i Danmark i 2018. Og tallene for i år ser ud til at overgå dem, siger parkens ejer og direktør Christoffer Knuth. Men man skal hele tiden være på tæerne og finde på nyt for at holde sig i front i forlystelsesbranchen - og det kan betyde, at nogle dyr må vige pladsen for anden form for aktivitet.
15. juli 2019 kl. 04:35 Af Daniel Brøns

Annonce

- Ha - der fik jeg dig, lyder det skælmsk fra Christoffer Knuth. En vandstråle ramte plet lige i hovedet på den udsendte fotograf, der havde besluttet sig for at bruge formiddagen på at kigge på en af Lollands hovedattraktioner: Dinosaurskoven i Knuthenborg. Vandstrålen blev udspyet af en Utahraptor, som parkejeren netop havde tændt for til ære for fotografen, der er ankommet lidt før de andre gæster. Lige midt i skoven med de mange eksotiske lyde og bevægelige dinoer er der altså også en enkelt trussel også. Heldigvis var det da bare vand, for i forhistorisk tid var spytstrålen angiveligt syre.


Meget livagtige

Og når man først er kommet indenfor i området, kan man godt forstå, at en del små børn føler sig rigtigt truet også. Øjnene bevæger sig livagtigt, bevægelserne er livagtige - og lydene er præcis, som man kunne forestille sig, at de havde været. Men faktisk er det mest livagtige skoven omkring de forhistoriske figurer, for den er formentlig præcis som i den tid, da dinoerne levede.

- Man ved, at bevoksningen dengang også bestod af nogenlunde de træer, der er her i skoven, så selv om der findes lignende dinoar-attraktioner rundt om i Verder, så står de typisk i en hal eller på en mark i nogle omgivelser, der slet ikke er naturtro, fortæller Christoffer Knuth, der med mellemrum standser og retter lidt på løvet i bunden af skoven, så de dækker for de tekniske installationer. Hver en detalje skal være i orden, og det er tydeligt, at intet skal overlades til tilfældighederne. Og da vi når ned til formidlingsområdet, hvor man kan hugge efter fossiler, griber Knuth telefonen og giver en hurtig instruks

- Kan I ikke være søde at sende noget mere kalksten ned. Der er ved at være tomt.


Fugle røg ud

Men hvorfor nu alle de dinoer - og hvorfor skal den hyggelige afdeling med fugle i bure lade livet for at give plads til kunstige plastikdyr? Svaret kommer prompte:

- Børnene har ikke fokus på dyrene nær så lang tid som i gamle dage. Der skal ske noget mere, og der skal være tid til at have det sjovt, siger han - for dog at tilføje, at parkens dyr derfor nu indgår i nye sammenhænge.

- I stedet for at stoppe og bese dyrene, så har vi jo gjort det muligt at overnatte ude på savannen sammen med dyrene, så de bliver en helstøbt oplevelse med tid til rigtigt at se deres adfærd et helt døgn, siger han og fortæller at de nye gæstetelte med indbygget køkken, soverum og bad er blevet en kæmpe succes - og er udsolgt for hele højsæsonen.

Et andet vigtigt element er oplevelsesområdet Limpopoland, der lige nu er på vej ind i en stor tranformation. Den skal være et mere eventyrpræget og langt mere sanseligt end hidtil. De kedelige mure på hovedbygningen skal dækkes af brædder og stråtag, så det får mere eventyrlig karakter, og hele området skal have en ny indgang, så det er gemt bag en stor bevoksning, så man nærmest træder ind i et eventyrland, når man ankommer. Her kommer til at ske rigtigt meget i de kommende år.


Aktivitet trækker

For Christoffer Knuth er det helt nødvendigt at udvikle den aktive del af attraktionen, hvis fremgangen skal fortsætte.

- Hvis en forlystelsespark ikke udvikler sig i takt med gæsternes ønsker, så går det meget hurtigt tilbage, så man skal være på tæerne hele tiden for at følge med, siger han.

Men selv om fuglene måtte væk til fordel for Dinosaurskoven, så bliver dyrene, savannen, tigrene - og al naturen - det centrale i Knuthenborg. For det er jo en safaripark, og det skal det blive ved med at være, forsikrer Christoffer Knuth.

- Det er jo formidlingen af dyrene og naturen, der er vores helt store hovedtema og attraktion, så det kan jeg garantere dig for, at vi fastholder, siger han, inden han sætter mig af ved hovedindgangen. Der er travlt, og meget skal nås i den måske travleste sæson nogensinde i parken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE