Annonce
Ugeavisen Lolland

Dinosaurskoven tiltrækker langt flere end det levende fugleparadis

Christoffer Knuth har investeret en - for offentligheden ukendt - gigantisk sum i den store Dinosaurskov. Og flot er det blevet i et område, hvor træerne matcher det miljø, som de store dyr har fandtes i engang. Foto: Daniel Brøns

Ifølge attraktionslisten fra VisitDenmark var Knuthenborg en af de tre mest voksende attraktioner i Danmark i 2018. Og tallene for i år ser ud til at overgå dem, siger parkens ejer og direktør Christoffer Knuth. Men man skal hele tiden være på tæerne og finde på nyt for at holde sig i front i forlystelsesbranchen - og det kan betyde, at nogle dyr må vige pladsen for anden form for aktivitet.

- Ha - der fik jeg dig, lyder det skælmsk fra Christoffer Knuth. En vandstråle ramte plet lige i hovedet på den udsendte fotograf, der havde besluttet sig for at bruge formiddagen på at kigge på en af Lollands hovedattraktioner: Dinosaurskoven i Knuthenborg. Vandstrålen blev udspyet af en Utahraptor, som parkejeren netop havde tændt for til ære for fotografen, der er ankommet lidt før de andre gæster. Lige midt i skoven med de mange eksotiske lyde og bevægelige dinoer er der altså også en enkelt trussel også. Heldigvis var det da bare vand, for i forhistorisk tid var spytstrålen angiveligt syre.

Meget livagtige

Og når man først er kommet indenfor i området, kan man godt forstå, at en del små børn føler sig rigtigt truet også. Øjnene bevæger sig livagtigt, bevægelserne er livagtige - og lydene er præcis, som man kunne forestille sig, at de havde været. Men faktisk er det mest livagtige skoven omkring de forhistoriske figurer, for den er formentlig præcis som i den tid, da dinoerne levede.

- Man ved, at bevoksningen dengang også bestod af nogenlunde de træer, der er her i skoven, så selv om der findes lignende dinoar-attraktioner rundt om i Verder, så står de typisk i en hal eller på en mark i nogle omgivelser, der slet ikke er naturtro, fortæller Christoffer Knuth, der med mellemrum standser og retter lidt på løvet i bunden af skoven, så de dækker for de tekniske installationer. Hver en detalje skal være i orden, og det er tydeligt, at intet skal overlades til tilfældighederne. Og da vi når ned til formidlingsområdet, hvor man kan hugge efter fossiler, griber Knuth telefonen og giver en hurtig instruks

- Kan I ikke være søde at sende noget mere kalksten ned. Der er ved at være tomt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fugle røg ud

Men hvorfor nu alle de dinoer - og hvorfor skal den hyggelige afdeling med fugle i bure lade livet for at give plads til kunstige plastikdyr? Svaret kommer prompte:

- Børnene har ikke fokus på dyrene nær så lang tid som i gamle dage. Der skal ske noget mere, og der skal være tid til at have det sjovt, siger han - for dog at tilføje, at parkens dyr derfor nu indgår i nye sammenhænge.

- I stedet for at stoppe og bese dyrene, så har vi jo gjort det muligt at overnatte ude på savannen sammen med dyrene, så de bliver en helstøbt oplevelse med tid til rigtigt at se deres adfærd et helt døgn, siger han og fortæller at de nye gæstetelte med indbygget køkken, soverum og bad er blevet en kæmpe succes - og er udsolgt for hele højsæsonen.

Et andet vigtigt element er oplevelsesområdet Limpopoland, der lige nu er på vej ind i en stor tranformation. Den skal være et mere eventyrpræget og langt mere sanseligt end hidtil. De kedelige mure på hovedbygningen skal dækkes af brædder og stråtag, så det får mere eventyrlig karakter, og hele området skal have en ny indgang, så det er gemt bag en stor bevoksning, så man nærmest træder ind i et eventyrland, når man ankommer. Her kommer til at ske rigtigt meget i de kommende år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aktivitet trækker

For Christoffer Knuth er det helt nødvendigt at udvikle den aktive del af attraktionen, hvis fremgangen skal fortsætte.

- Hvis en forlystelsespark ikke udvikler sig i takt med gæsternes ønsker, så går det meget hurtigt tilbage, så man skal være på tæerne hele tiden for at følge med, siger han.

Men selv om fuglene måtte væk til fordel for Dinosaurskoven, så bliver dyrene, savannen, tigrene - og al naturen - det centrale i Knuthenborg. For det er jo en safaripark, og det skal det blive ved med at være, forsikrer Christoffer Knuth.

- Det er jo formidlingen af dyrene og naturen, der er vores helt store hovedtema og attraktion, så det kan jeg garantere dig for, at vi fastholder, siger han, inden han sætter mig af ved hovedindgangen. Der er travlt, og meget skal nås i den måske travleste sæson nogensinde i parken.

  • Christoffer Knuth har investeret en - for offentligheden ukendt - gigantisk sum i den store Dinosaurskov. Og flot er det blevet i et område, hvor træerne matcher det miljø, som de store dyr har fandtes i engang. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd