cookie-og-privatlivspolitik
Carsten Malmros Jensen er godt tilfreds med resultatet: En ny flot bygning, som han selv har stået for.

6

Billeder

Carsten Malmros Jensen er godt tilfreds med resultatet: En ny flot bygning, som han selv har stået for.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Drømmeopgave for en tømrer

Når Frilandsmuseet i Maribo den 30. april slår dørene op for en ny sæson, indvies også museets nye indgang og Naturlandets infopunkt for Maribosøerne. Bag byggeriet står museets faste tømrer Carsten Malmros Jensen.
04. april 2019 kl. 15:51 Af Daniel Brøns

Annonce

Når man er tømrer og interesserer sig for gammelt håndværk, kan man vist ikke ønske sig et bedre sted at være end Frilandsmuseet i Maribo. Det mener Carsten Malmros Jensen, der - som daglig leder af vedligeholdelsesafdelingen på museet - står bag udbygningen af den gamle skovridergård fra Vantore. En udbygning, der i virkeligheden bringer Skovridergården tilbage til det oprindelige.

- Da gården blev flyttet til Maribo, kom tilbygningen ikke med, så da vi nu fik brug for mere plads til det nye infopunkt, var det helt oplagt at lave den nye tilbygning, siger tømreren, der også er tækkemand og derfor har haft let ved at deltage i de fleste detaljer i byggeriet, der både er lavet af ham selv, frivillige og eksterne håndværkere. De frivillige har især hjulpet med bindingsværket og tækkearbejdet, men han har selv været med i alle detaljer af byggeriet, da han både kan tække, tømre og lave andet håndværk.

- Det har været superspændende og også et rigtigt godt projekt at formidle til de besøgende. Nogle dage har vi bare kunnet arbejde løs, mens vi andre dage har brugt meget tid på at snakke om håndværket, fortæller den erfarne tømrer, der i sine fem år i stillingen ikke har haft større projekter end dette.

- Der kommer ikke så mange nye huse. Godstedhuset kom i 2007, og det var jo før min tid, siger han.


Ekstern hjælp

En lille smule ekstern hjælp fra professionelle har de dog fået i forløbet. Nysted-entreprenøren "Positiv Entreprise" har stået for jordarbejdet og støbning af fundamentet, der er af beton - og dermed afviger fra det originale byggeri fra før betonen blev opfundet.

- Her har vi været nødt til at snyde lidt, for det skal kunne holde til rigtigt mange besøgende, indrømmer Carsten Malmros, der forsikrer, at resten af byggeriet er bygget af oprindelige materialer og i oprindelig byggestil.  Også murerarbejdet, der er leveret af Ringtved, er udført efter de oprindelige metoder. Endelig har en stor del af de otte fastansatte håndværkere været med.

Carsten Malmros mener dog især, at æren for byggeriet tilkommer de mange frivillige, der har været med. Såvel professionelle tømrere og amatører har leveret en meget stor del af det krævende projekt. Naturlandet har leveret materialerne, og på den måde har begge parter bidraget til projektet.

På lollandsposten.dk kan du se flere billeder af byggeriet.

 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce