cookie-og-privatlivspolitik
Lise Skovlund og Rasmus Larsen er glade for at være i Østergade, hvorfra de nemt kan gå en tur i bymiljøet og hente dagens frokost.
Lise Skovlund og Rasmus Larsen er glade for at være i Østergade, hvorfra de nemt kan gå en tur i bymiljøet og hente dagens frokost.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Få arkitekten med

Arkitektgården er efter en række år på Nystedvej vendt tilbage til centrum af Maribo, hvor hun nu har kontor i Østergade 21. Og hun oplever, at mange vælger at have en arkitekt med.
04. januar 2020 kl. 09:37 Af Daniel Brøns

Annonce

Der er fornuftigt gang i byggeret. Det fortæller arkitekt Lise Skovlund, der er medejer af Arkitektgården, som har været i branchen i 30 år:

- Lige nu har vi gang i tilsyn på byggerier såsom svømmehallen i Rødby, tilbygninger og lovliggørelse af byggerier, så der er god brug for begge mand på kontoret, siger arkitekten, der ejer virksomheden sammen med arkitekten Michael Norup Hansen, der driver virksomhedens kontor i København. Til daglig sidder hun sammen med virksomhedens bygningskonstruktør Rasmus Larsen.


Godt med arkitekt

At der er nok at lave i virksomheden skyldes ikke mindst, at virksomheden kan hjælpe med det meste - fra tilbygninger til komplette byggerier. Og hyrer man en arkitekt til projektet, får man bedre styr på alle processerne.

- Vi er jo ikke bundet af en bestemt måde at bygge på, og da vi kender mange entreprenører i området, kan vi typisk komme med en god løsning, ligesom vi kan være tilsynsførende ved byggeri og sørge for, at tingene kører efter planen, siger hun og understreger, at byggerier kan skrider i tidsplanen, hvis der ikke sidder en virksomhed for bordenden og trækker i trådene.


Sunde virksomheder

Alligevel understreger hun, at hun generelt ikke oplever, at virksomheder på Lolland-Falster er uetiske eller snyder deres kunder.

- Generelt er virksomhederne meget rimelige, når de arbejder, men alligevel kan de have for travlt, og så er det godt, at bygherren har en mellemmand med, der kan stå for at sikre, at det hele kører.


Æstetik tæller

Et af specialerne i virksomheden er et solidt kendskab til byggematerialer og byggeregler, og det kan have stor betydning, når man bygger:

- I dag skal en mur med isolering jo næsten være en halv meter tyk, så det er godt at have styr på, hvad det betyder for æstetikken inde og ude. Og så kommer der hele tiden nye bygningsmaterialer, der kan give bygherren muligheder, som vedkommende ikke havde tænkt på, siger hun og fortæller, at nye isoleringsmaterialer eksempelvis gør det muligt at reducere murens tykkelse - et faktum, som alle håndværkere ikke kender til og derfor måske ikke præsenterer for kunden - så derfor har hun altid haft nok at lave - og regner med, at det bliver ved sådan.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE