cookie-og-privatlivspolitik
Udgravningerne ved Rødby har medført, at en masse ny viden er kommet for dagen.
Udgravningerne ved Rødby har medført, at en masse ny viden er kommet for dagen.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Få bedre styr på Lollands stenalder

I sommeren 2020 åbner Museum Lolland-Falster en ny stenalderudstilling, men allerede nu kan du få mere at vide om emnet på en hjemmeside, der beretter om livet på Lolland-Falster i stenalderen - og ikke mindst, hvad arkæologerne har fundet på Femern-projektet?
08. januar 2020 kl. 05:55 Af Daniel Brøns

Annonce

Vil du forstå livet i Stenalderen - og hvordan Femern-projektet har medvirket til mere viden, så kan du allerede nu besøge Museum Lolland-Falsters nye hjemmeside, der fortæller om stenalderen på Sydhavsøerne. Den har fået navnet LOST, som er en sammentrækning af Lollands Stenalder og en hentydning til den tabte verden, som stenalderen er for os i dag.

Det er museumsinspektør Marie Brinch, som har lavet indholdet på hjemmesiden, der formidler resultaterne af de store udgravninger, som museet siden 2013 har gennemført forud for anlæggelsen af den faste forbindelse til Tyskland i det museet betegner som Danmarks største stenalderudgravning

- Vi har på hjemmesiden samlet fortællingen om 5000 års stenalder og de mange spektakulære fund, som arkæologerne har gjort, så man får et komplet overblik og en detaljeret fortælling om fundene, siger Marie Brinch.

Hjemmesiden fortæller om de fiskefangstanlæg, som arkæologerne har udgravet, og de sjældne fund af en skæftet flintøkse og utallige redskaber af knogler og hjortetak, som skyldes fjordens særligt gode bevaringsforhold. Og det er fortællingen om de helt usædvanlige spor af mennesket selv og deres husdyr i form af fodspor, lerskiver med bidemærker og Danmarks ældste gedehjerne.

I juni 2020 åbner Museum Lolland-Falster sin store særudstilling om Lollands stenalder, men allerede nu kan man på hjemmesiden læse om udstillingen, der er støttet af Augustinus Fonden. Frem til udstillingen åbner kan man følge arbejdet med at bygge udstillingen.

Besøg hjemmesiden på: www.lollandsstenalder.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE