Det er den gammeldags danske mad der er i højsædet hos Café Lysemose - og den er ganske populær både til aften- og frokostbuffeter.
Da Kim og Heidi Hemmingsen åbnede Cafe Lysemose havde de åbent på forskellige ugedage, det gik ikke særlig godt.
- Folk blev sure, når de ikke vidste, hvilke dage der var åbent, forklarer Kim Hemmingsen.
Derfor skiftede parret taktik, så nu ligger det helt fast: Torsdage på Lysemose er der altid åbent.
Og der er altid god gammeldags dansk mad på menuen og der er rigeligt af det.
Farfars aftenbuffet
Konceptet med farfars aftenbuffet på torsdage er blevet så populært, at det er en meget god ide at bestille bord på forhånd, hvis man vil være sikker på adgang til herlighederne på buffeten.
- Buffetmenueen varierer lidt. Det kan være suppe, tarteletter og steg, det kommer også an på sæsonen, hvilke retter der står på buffeten, forklarer Heidi Hemmingsen.
Lige nu er det spidskål, de gule ærter er også på vej. en ting kan man være sikker på:
Der er altid stegeflæsk på buffeten.
- Vi skifter lidt, så der er nyt til dem der kommer ofte, forklarer Kim Hemmingsen.
Og fortæller at nogle familier bruger det som en hyggelig familiekomsammen.
Private fester
Ugens øvrige dage kommer der mange og meget forskellige selskaber på besøg i den hyggelige restaurant i skoven.
Som i sidste uge hvor en busfuld turister fra Lyngby skulle have frokost i forbindelse med et besøg i Maribo Domkirke.
Eller som når lokalerne er lejet ud til privat fest.
- Folk kan vælge, at vi laver maden til festen, eller de kan selv sørge for maden og kun leje lokalerne med den gode udsigt, fortæller Heidi Hemmingsen.
Hun oplever, at folk ikke tror, de kan få maden på stedet.
- Det kan de altså godt, jeg laver gerne maden til festen, understreger hun.
Buffet med smørrebrød
Det er ikke kun farfars aftenbuffet, der er blevet populær. Også når Café Lysemose tilbyder smørrebrødsbuffet bliver stedet fyldt helt op.
- Lige siden vi startede har der været god tilslutning til disse søndage, og nu skal man bestille bord i god tid, hvis man vil med, fortæller Kim Hemmingsen.
Smørrebrødsbuffeten består af omkring 25 forskellige slags smørrebrød. Madderne er en mellemting af håndmad og finere smørrebrød.
- Hvis stykkerne er alt for store, kan man ikke spise så mange. Som stykkerne ser ud nu, beregner jeg fire stykker per person i gennemsnit, nogen spiser selvfølgeligt flere, fortæller Heidi Hemmingsen.
Børnemadder
Hvis man tager børn med til smørrebrødsbuffeten, er det en god ide at fortælle det til Heidi Hemmingsen. Så sørger hun for at smøre nogle særlige børnemadder.
- Det kan være en jordbær eller bananmad, et stykke med leverpostej, hvor børnene selv lægger agurken på og selvfølgelig en pålægschokolademad, fortæller Heidi Hemmingsen.
Parret forklarer at de altid gør meget ud af, at selskaber skal sidde sammen.
- Hvis man er med familien ude at spise, vil man jo gerne kunne skåle sammen, siger Kim Hemmingsen.
Derfor er det nogen gange et større puslespil at stille bordene op, så der nogen steder er fire kuverter og andre steder 12 eller 30.
Næste gang der er smørrebrødsbuffet er søndag 28. oktober klokken 13.
For tiden kan det være svært at se indkørslen fra landevejen, det er nemmere at køre via rastepladsen.