cookie-og-privatlivspolitik
Det hele begyndte med Maribo Øl, som ses her bag ægteparret Preben og Lajla Kiszka. Den øl føres stadig i depotet i Maribo.
Det hele begyndte med Maribo Øl, som ses her bag ægteparret Preben og Lajla Kiszka. Den øl føres stadig i depotet i Maribo.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Farvel til det lokale depot i Maribo

Preben Kiszka har valgt at sige farvel til det depot, som han har siden 1984 har ændret fra at være depot for de få leverandører til at være et alsidigt depot med et landsdækkende netværk.
01. maj 2019 kl. 05:06 Af Daniel Brøns

Annonce

På 35 år er der sket meget i branchen for øl, vand og læskedrikke. Det fortæller Preben Kiszka der sammen med sin hustru Lajla har haft "Depot Lolland-Falster" siden 1984, da de begyndte med en aftale om at distribuere øl for Lolland-Falsters Bryghus. I 1990 skiftede hovedleverandøren til Faxe - i dag kendt som "Royal Unibrew". Men det varede kun indtil 2009, hvor Royal nedlagde alle depoter, og Preben Kiszka derfor måtte tænke nyt:

- Mange depoter kom i klemme, da de manglede hovedkunden, så fem af os oprettede "Depot Danmark", og siden er vi blevet i alt 11 depoter, som har et bredt sortiment på hylderne, og derfor kan rykke ud med flere ting hurtigt, fortæller Preben Kiszka, der især ser fleksibiliteten som depoternes store styrke:

- Vi har jo en lang række af varer på hylderne, såsom det hele fra Carlsberg og Royal Unibrew. Men Carlsberg skal jo køre helt fra Taastrup, og Royal skal køre fra Faxe, og så har vi mange forskellige ting i sortimentet. Kunderne har fundet ud af, at det er lettere at handle lokalt, og at de får flere specialvarer ind gennem samarbejdet også, siger han og fortæller, at depotet eksempelvis også har aftaler med Krenkerup og Møn Øl, der så får adgang til et landsdækkende distributionsnet.

Den 3. maj er der reception i Depot Lolland-Falster klokken 13-17, hvor du kan sige farvel til Preben og Lajla - og møde den nye ejer Mikkel Hansen, der også ejer købmanden i Horslunde. Han har tidligere kørt for Coca-Cola, og hans far har haft Carlsberg-depot i Nakskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE