cookie-og-privatlivspolitik
Linda Nielsen, der er ernæringsassistent i Fælleskøkkenet I/S, Sakskøbing, er halvtidsansat ved et projekt, der skal finde afsætningsmuligheder for vildt.
Linda Nielsen, der er ernæringsassistent i Fælleskøkkenet I/S, Sakskøbing, er halvtidsansat ved et projekt, der skal finde afsætningsmuligheder for vildt.
Foto: Henning Kørvel

Lollands-Posten

Finder aftagere til nedlagt vildt

Uden afsætning af vildt til konsum har jagt ingen berettigelse.
17. oktober 2018 kl. 08:04 Af Henning Kørvel

Annonce

Uden afsætning af vildt har jagt ingen berettigelse.

Kirsten Skovsby, køkkenchef på Fælleskøkkenet I/S, Sakskøbing, er klar i mælet. Med organisatorisk kasket på har hun været formand for Danmarks Jægerforbunds vildtafsætningsudvalg, og hun har været med til at danne Foreningen til fremme af afsætning af Vildt. En anden udløber af tankegangen, at vildt skal bruges til konsum, er konkurrencen, Årets Vildtret.

I 2016 fik forereningen 415.000 kroner af LAG til at finde afsætningsmuligheder for nedlagt vildt, og til projektet er på halv knyttet ernæringsassistent Linda Nielsen, Fælleskøkkenet, Sakskøbing, der ved opsøgende virksomhed forsøger at få restauranter til at aftage nedlagt vildt.

- Det første år er gået med organiseringen. Nu har vi vildtet og skal se så at få det solgt. Vi har afsat grågæs til restauranter, og lige nu vil andre restauranter gerne have krikænder. Vi har aftaler med Søholt og Pandebjerg godser og lokale jægere om levering af vildt. Vi skaber kontakt mellem leverandører af vildt og aftagere, og det er meningen, at vildtbehandlingssteder skal tage over, siger Kirsten Skovsby.

Projektet kører frem til 2019, hvor der skal ske afrapportering til LAG-sekretariatet.

- Ved Linda Nielsens kontakt til aftagere afkodes det også, hvordan for eksempel køkkenchefer ønsker vildt leveret, for ideen er, at kunderne skal have vildtet, som de ønsker det. Nogle ønsker det parteret, mens andre vil have det leveret ubehandlet. Ideen med projektet er også, at vi gerne vil bevare arbejdspladserne på Lolland-Falster, siger Kirsten Skovsby.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce