cookie-og-privatlivspolitik
I Bandholm skal der graves huller før og efter banen, så man kan skyde rørene ind under skinnerne og undgå optagning af skinner.
I Bandholm skal der graves huller før og efter banen, så man kan skyde rørene ind under skinnerne og undgå optagning af skinner.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Fjernvarme næsten i mål

Det store fjernvarmeprojekt med nye ledninger fra Maribo til Nørreballe, Bandholm, Reersnæs og Stokkemarke er i sin afsluttende fase.
26. juni 2019 kl. 05:47 Af Daniel Brøns

Annonce

Sporene af fjernvarmeprojektet ses stadig - og vil stadig kunne ses lidt endnu.

På landevejen mellem Stokkemarke og Maribo er der vejarbejde et langt stykke, og inde i Bandholm graves lige nu et kæmpe hul, der skal bruges til at skyde rørene under Museumsbanen. Men snart er begge dele ryddet op, og arbejdet begynder med det allersidste stykke af projektet - ud til husene i Bandholm. Det fortæller Brian Pyndt, der leder projektet for selskabet MSE.

- Lige nu mangler vi sådan set næsten kun at grave inde i selve Bandholm, og det skulle vi være færdige med i slutningen af året, siger han og fortæller, at vejarbejdet på Vestre Landevej også snart er overstået, så bilerne har fri passage i begge retninger.

I de forgangne måneder har der været intenst arbejde med at lægge nettet ud til de enkelte huse i store dele af området, og om kort tid kommer varmen også ind i husene, fortæller projektlederen.

- Vi fylder snart vand på de dele af systemet, der allerede er færdige, så der kan komme varmt vand i husene på den ledning, der går ad Koholtvej og ned til Reersnæs, siger han og fortæller, at det betyder, at alle på ledningen fra Nørreballe til og med Reersnæs by snart får varme.

Selv om det endnu ikke er fyringssæson, så er det alligevel en fordel at få varmen ind allerede nu, fordi det gør det muligt at slukke for de øvrige brændselskilder, der jo typisk kan være i brug på kolde sommerdage - ligesom mange typisk bruger andre brændsler til varmt brugsvand. De anlæg kan man snart nedtage, så der bliver bedre plads i bryggerset eller udhuse, idet en fjernvarme-enhed kun fylder ganske lidt.


Varme inden jul

I selve Bandholm kører projektet nu i de kommende måneder, men det skulle gerne være helt færdigt, så der er varme i rørene i løbet af november, fortæller Brian Pynt, der oplyser, at man altid forsøger at grave skånsomt.

- Vi foretrækker at grave i rabatterne, men inde i byen må vi også grave i vejen eller fortovene, men vi efterlader det hele pænt efter os, siger han og oplyser, at der også kommer varme i rørene på strækningen fra Nørreballe til Stokkemarke omkring november.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce