cookie-og-privatlivspolitik
Den nye omfartsvej kommer til at ligge her - og vil aflaste bymidten for tung trafik.
Den nye omfartsvej kommer til at ligge her - og vil aflaste bymidten for tung trafik.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Første stykke asfalt til Femern-forbindelsen

Lolland Kommune og Femern A/S indvier tirsdag den nye omfartsvej, Jøncksvej i Rødbyhavn.
24. september 2019 kl. 06:18 Af Daniel Brøns

Annonce

Omfartsvejen er anlagt i samarbejde med Femern A/S, og vejen skal lede trafikken til og fra trafikhavnen i Rødbyhavn uden om Havnegade.

Den nye omfartsvej vil få en vigtig rolle at spille i byggeriet af Femernforbindelsen, hvor der bliver hektisk aktivitet omkring tunnelelementfabrikken. Derfor er det vigtigt, at den nye omfartsvej kan lede den tunge trafik uden om Havnegade.

Det er Femern A/S, der har finansieret den nye adgangsvej til Rødbyhavn Trafikhavn.


Anlæg på vej

Folketinget besluttede i marts 2019 at igangsætte arbejdet på Femernforbindelsen på dansk side. Beslutningen kom efter, at forbindelse officelt fik godkendelse fra tysk side måneden før. Det drejer sig konkret om følgende anlægsarbejder, der nu er begyndt. De øvrige er:

Anlæg af den store tunnelelementfabrik ved Rødbyhavn, etableringen af en ny arbejdshavn ved Rødbyhavn, etableringen af tunnelportalen på Lolland, etableringen af beboelses- og administrationsfaciliteter. Desuden bestilling af særligt marint udstyr, bl.a. gravemaskiner til tunnellen. Derudover er en række mindre forberedende arbejder med i aftalen.


Kom til indvielse

Den oficielle indvielse foretages af borgmester Holger Schou Rasmussen og administrerende direktør for Femern A/S, Claus F. Baunkjær, der den 24. september klokken 12 på Jøncksvej ved Trafikhavnen vil byde på en varm pølse med brød og en sodavand til de fremmødte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE