cookie-og-privatlivspolitik
40 modtagere fik del i de 150.000 kroner der i år blev uddelt af Lollandsfonden.
40 modtagere fik del i de 150.000 kroner der i år blev uddelt af Lollandsfonden.
Foto: Jan Knudsen

Lollands-Posten

Fondsmidler til lokale foreninger

Torsdag aften var der glæde hos mange lollandske foreninger, de fik alle en lille bid af LollandsFondens store kage.
29. oktober 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce
FAKTA
Uddelinger, LollandsFonden 2019:
Nakskov (ansøgninger: 33, uddelinger: 19):
Nakskov Håndboldklub, HN Andersen Kollegiet, Støtteforeningen for Skovbørnehaven Eventyrskoven, Nakskov Fjorddage, Nakskov Gymnastikforening, Nakskov Brandmuseum, Nakskov Idrætsmærkeforening, Lollands Bueskytte Klub, Halsted Kloster Golfklub, Fejø Kammermusikforening og Fejøs Festival, Trekronercaféen, Landet Beboerhus, Nakskov Sejlklub, Nakskov Garden, Frelsens Hær, Broen Lolland, Lokalhistorisk Arkiv, Nakskov Gymnasium og HF, Elvermose klassiske koncerter.

Maribo (ansøgninger: 22, uddelinger: 7):
Aktivitetsgruppen for Familieringen, Bandholm Gymnastikforening, Maribo Kajakklub, Kulturlegat Lolland, Lolland-Falster Livredderklub, Birgitta-Festival, Maribo Gymnasium.

Rødby (ansøgninger 9, uddelinger 5):
Lyttesholm Naturcenter, Rødby Motionscenter, Holeby Medborgerhus, Brugerrådet Bøgevænget Åbent Center, Holeby og Omegns Menighedspleje.

Sakskøbing (ansøgninger 13, uddelinger 5):
Fuglsang Kunstmuseum, Toreby-Grænge Boldklub, Danseklubben SAX, Klimagårdens Rideklub, Sakskøbing-Slemminge Håndbold Klub.

Nysted (ansøgning 9, uddelinger 4):
Aarestrupforeningen, Nysted Hajkutter Regatta, Nysted Skole, Øster Ulslev & Godsted Beboerforening.

Torsdag aften var en glædens aften for 40 foreninger på Lolland.

De fik del i 150.000 kroner LollandsFonden i år uddelte til foreninger, institutioner og organisationer.

Beløbene var ikke så store, som de har været tidligere år, men renten har været lav, så afkastet har ikke været så stort.

Nogle foreninger fik 2.000 og andre op til 6.000 kroner, men selvom beløbene ikke var stå store, vakte de glæde hos modtagerne.

- Det har været et afgørende skulderklap for os, at LollandsFonden som en af de første støttede "Lykke & Fremgang". Det er ikke nødvendigvis beløbets størrelse, men mere det, at der er nogen her på Lolland, der tror på projektet. Det kan være afgørende, når man skal søge fonde, at man kan fremvise støtte og tiltro til projektet lokalt, sagde Stine Pilt Olsen.

Formand for fonden Niels Bjerregaard bad modtagerne hjælpe fonden med markedsføringen.

- Vi håber, at I vil være med til at fortælle den gode historie om jeres forening og tage lidt billeder af det I har anskaffet og lægge det på vores Facebookside. På den måde markedsfører I både jeres forening, LollandsFonden og Lolland, sagde han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE