cookie-og-privatlivspolitik
Jernbanen før og nu er temaet for foredraget.
Jernbanen før og nu er temaet for foredraget.
Foto: Arkivfoto.

Lollands-Posten

Foredrag om jernbaner på Lolland-Falster

Lolland-Falsters Historiske samfund inviterer nu til foredrag hører vi om alle de lokalbaner og de internationale jernbaneforbindelser der har været og er på Lolland-Falster.
21. marts 2019 kl. 10:36 Af Daniel Brøns

Annonce

I starten måtte man gå rundt, så kom hestene og i 1825 kom den første jernbane i England. Siden kom bilen, cyklen og lastbiler. Også sejladsen fik så stor betydning i forhold til drømmen om en stabil forbindelse til Europa.

Lolland-Falster fik sin første bane 2. november 1868, og den gik fra fra Qvades gård i Maribo til havnen i Bandholm. Siden har området været præget af et meget fintmasket net af baner. En enkelt bane blev oven i købet planlagt, men aldrig bygget.

Foredraget vil føre os gennem historien om banerne med fokus på, hvorfor de blev bygget, hvor gik de fra og til - og hvorfor blev de nedlagt.

Foredraget ledes af tidligere arkivleder Hans Chr. Bentsen fra Rødby, og det foregår tirsdag den 26. marts kl. 19.00-21.00 i Festsalen på Rødbygård, K. H. Kofoedsvej 14. Entre 30 kr. for medlemmer, 60 kr. for øvrige. Tilmelding er ikke nødvendigt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce