cookie-og-privatlivspolitik
Der vil være fortællinger fra Koldkrigsmuseet Stevns ved foredraget.
Der vil være fortællinger fra Koldkrigsmuseet Stevns ved foredraget.
Foto: Østsjællands Museum

Lollands-Posten

Foredrag via Facebook om Kranier og kold krig

Østsjællands Museum og Museum Lolland-Falster har slået pjalterne sammen og laver live historieformidling på forskningens døgn d. 25. april
12. april 2019 kl. 06:41 Af Daniel Brøns

Annonce

I forbindelse med forskningens døgn har Østsjællands Museum og Museum Lolland-Falster kastet sig over en anderledes form for historieformidling, som kan nydes hjemme i sofaen.

"Denne dag samler vi et hold af eksperter, som livestreamer historieformidling direkte ud til befolkningen. Så smid dig i din yndlingsstol, smæk benene op, eller invitér hele kontoret på kaffe - så sørger vi for underholdningen," fortæller Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Historieprogrammet indeholder lidt for enhver smag, da Iben Bjørnsson, ph.D. og Museumsinspektør ved Østsjællands Museum, fortæller om Stevnsfortet og Den kolde Krig, mens Bjørnar Måge, museumsinspektør og projektleder, og Søren Anker Sørensen, ph.D. og specialkonsulent ved Museum Lolland-Falster, dykker ned i de arkæologiske udgravninger forud for den faste Femernforbindelse. Som en ekstra bonus kan man også høre om arrangementsplatformen CulturePoint, hvor kulturinteresserede kan få særlige tilbud lige ned i lommen. Med i studiet er desuden Andreas Bonde Hansen, lektor og ph.D ved Absalon Professionshøjskolen, med særlig fokus på kulturarvsoplevelser.

Programmet bliver en kombination af studieinterviews og fortællinger direkte fra Koldkrigsmuseet på Stevns og de arkæologiske udgravninger i Rødbyhavn. "Undervejs kan seerne sende spørgsmål ind til studiet, som deltagerne så vil besvare efter bedste evne," fortæller Vibeke Knöchel Christensen.

Fra Østsjællands Museum deltager ph.D og historiker Iben Bjørnson og veteranerne Arvid Jørgensen og Hans-Verner Poulsen. Fra Museum Lolland-Falster deltager arkæologerne Vibeke Knöchel Christensen, Marie Brinch og Bjørnar Måge, foruden ph.D og specialkonsulent Søren Anker Sørensen.

Programmet sendes live d. 25. april 2019 fra kl. 15-16 via de to museers Facebooksider, og efterfølgende kan det ses på Museum Lolland-Falsters hjemmeside og YouTube-kanal.

Arrangementet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og bliver produceret af Mediehuset.

Hvornår: 25. april 2019 kl. 15-16 - Hvor: live fra Museum Lolland-Falsters Facebookside Pris: gratisKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce