cookie-og-privatlivspolitik
Søbadet har historisk været et samlested for byen. Derfor skal stedet udvikles, mener to initiativtagere.
Søbadet har historisk været et samlested for byen. Derfor skal stedet udvikles, mener to initiativtagere.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Forening vil opgradere søbadet med saunahus

Vil du være med til at opgradere søbadeanstalten, så kan du nu være med i en forening, der vil opgradere med bedre toiletter og sauna.
26. februar 2019 kl. 12:20 Af Daniel Brøns

Annonce

Den 6. marts klokken 19 er der åbent hus i Kajakklubben, hvor to initiativtagere - Kurt Andersen og Leif Salle - vil præsentere deres tanker omkring en opgraderet søbadeanstalt. John Pedersen fra Dan-Projekt vil på mødet præsentere nogle skitsetegninger af, hvordan et projekt kunne se ud. Men i første omgang skal der etableres en forening, fortæller Leif Salle:

- Det drejer sig om, at få lidt af fordums storhed tilbage på Søbadeanstalten. Der skal være ordentlige toiletforhold for gæster og turister, men det kan kun lykkes, hvis vi laver en forening, der går i gang med at søge penge og lave forslag til visioner, siger han og fortæller, at toiletter og omklædningskabiner også kan være praktiske for institutioner, børnehaver og dagplejemødre, der bruger den opgraderede legeplads i området.

Også en sauna drevet med brændeovn er en del af visionen, ligesom det er tanken, at man fra saunaen kan sidde og kigge ud over søen.

Leif Salle forestiller sig, at huset ligger mod øst, hvor pigernes omklædning tidligere var, og at huset skal være mellem 60 og 80 kvadratmeter.

I dag er badesanstalen kommunalt drevet, og det er ikke formålet med foreningen at ændre dette, forklarer Leif Salle.

- Foreningen skal kun have til formål at skabe bedre faciliteter i det nye hus - og drive huset og saunaen, siger han og fortæller, at han tror, at det med en forening vil være muligt at realisere planerne inden for relativt kort tid.

- Kommunen plejer at være velvillig over for at støtte foreninger, der har et formål som dette, og med de aktuelle rekreative og turistmæssige ambitioner tænker jeg, at det vil være helt oplagt, at huset er muligt at realisere inden for en overskuelig fremtid.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce