cookie-og-privatlivspolitik
Med løsningen kan de ældre let komme i kontakt med plejepersonalet og familien via en specialløsning. Her på modelbilledet er vist en almindelig pc.
Med løsningen kan de ældre let komme i kontakt med plejepersonalet og familien via en specialløsning. Her på modelbilledet er vist en almindelig pc.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Fra 2020 får de ældre skærmbesøg

Lolland Kommune vil i løbet af 2020 indføre kontakt via computerskærme i hjemmeplejen. De foreløbige erfaringer er positive.
31. december 2019 kl. 05:52 Af Daniel Brøns

Annonce

Kommunens hjemmepleje har testet løsningerne siden maj - som et alternativ til besøg, der ikke kræver, at sundhedsmedarbejderen er til stede. Det er blevet godt modtaget af både borgere og medarbejdere, og så spares der penge på kørsel og vikarer

Det positive erfaringer medfører derfor, at skærmbesøg bliver en del af redskaberne i alle hjemme- og sygeplejeteams, der får muligheden for at bruge skærmbesøg i løbet af 2020.

Fordelen ved besøgene har ifølge kommunen medført, at borgerne oplever færre forstyrrelser i hjemmet, bedre mulighed for at få hjælp af kendte medarbejdere og større fleksibilitet i tidspunkterne for hjælpen.

Borgens skærm stilles til rådighed af kommunen. På skærmen kan borgeren og sundhedsmedarbejderen se hinanden, mens de taler. Kontakt sker på et aftalt tidspunkt, og det kan typisk handle om at minde borgeren om at få spist og drukket - eller få taget dagens medicin - og få hjælp til at gøre forskellige hverdagsaktiviteter,


Pårørende tilknyttes

Borgeren har også mulighed for at tilknytte pårørende, venner eller bekendte, så de kan "komme på besøg" gennem skærmen.

39 borgere - fordelt på Team Maribo, Team Midt og Team Nordøst - har i dag ét til flere daglige skærmbesøg, og mange borgere siger ifølge kommunen, at løsningen giver mere ro og styr på hverdagen - samtidig med, at de undgår besøg af alt for mange forskellige mennesker i hjemmet.

Ifølge kommunen har sundhedsmedarbejderne også taget godt imod den nye arbejdsmetode, og formanden for Ældre- og Sundhedsudvalget Tom Larsen er godt tilfreds med pilotprojektet.

- Vi tester løbende nye løsninger for fortsat at kunne sikre kvalitet i vores service og af hensyn til arbejdsmiljø og ressourcer. Jeg er derfor glad for de positive resultater, siger han og peger på, at han venter, at kommunen kommer til at spare penge på sigt takket være løsningen.

De gode resultater ligger i øvrigt fint i tråd med erfaringer i andre kommuner, hvor man via skærme også eksperimenterer med at motivere de ældre til at motionere mere, se film fra deres liv - og meget andet som totalt set giver en større livskvalitet. Fordelen er især, at man med samme penge kan hjælpe flere til at føle sig set og støttet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE