cookie-og-privatlivspolitik
Den smukke natur ved Bredfjed bør sikres ved naturfredning.
Den smukke natur ved Bredfjed bør sikres ved naturfredning.
Foto: Anders Knudsen

Lollands-Posten

Fredning ved Bredfjed

Danmarks Naturfredningsforening har besluttet at rejse en fredningssag på dele af naturområdet ved Tjørnebjerg og Bredfjed - blandt andet ved Lidsø Gods.
12. juni 2019 kl. 05:14 Af Daniel Brøns

Annonce

Danmarks Naturfredningsforening griber nu til konkret handling i forbindelse med en ønsket fredning på Sydlolland og indkalder til offentligt møde om kommende fredningssag i Rødby. Nærmere bestemt området mellem Tjørnebjerg og Bredfjed.

Der er tale om et debatmøde for alle berørte lodsejere, Lolland Kommune og alle andre interesserede. På mødet vil foreningen fortælle om fredningsideen og den fredningssag, som foreningen har besluttet at rejse på dele af naturområdet. På mødet vil foreningens Birgitte B. Ingrisch også gennemgå sagsforløbet i en fredningssag og tidshorisonten.

- Gennem de seneste 20 år har naturen udviklet sig i en gunstig retning, som vi mener skal understøttes af en fredning, siger Birgitte B. Ingrisch. Hun mener, at kun en fredning kan sikrer en varig løsning.

- Midlertidige frivillige aftaler vil til enhver tid være afhængige af velviljen hos lodsejerne, siger hun og påpeger at naturen er i tilbagegang og generelt trængt overalt i Danmark.

- Vi har endnu ikke formået at vende den udvikling. Vi anerkender fuldt ud den store indsats, der de sidste 20 år er gjort, men finder samtidig at det er for usikkert at lade fremtiden for de vigtigste naturperler være afhængig af indstillingen hos private lodsejere.

Tid: Torsdag den 13. juni kl. 19. Sted: Danhotel, Havnegade 2. Kontakt bbi@dn.dk, 61691822.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE