cookie-og-privatlivspolitik
Hans Mouszynski, der er lufthavnschef på Lolland Falster Airport har travlt i lufthavnen for tiden - især på grund af vækst og flere besøgende.
Hans Mouszynski, der er lufthavnschef på Lolland Falster Airport har travlt i lufthavnen for tiden - især på grund af vækst og flere besøgende.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Fremgang i lufthavnen

Lolland Falster Airport har haft stor fremgang i flyvningerne i 2018, men en stigning på 18 procent i forhold til 2017.
05. marts 2019 kl. 12:23 Af Daniel Brøns

Annonce

I alt har lufthavnen i 2018 haft 7091 operationer. Det er især skoleflyvninger og erhvervsflyvninger, der står for fremgangen, idet mange flyveskoler fra eksempelvis Roskilde, Billund og Aarhus - har stor gavn af at komme forbi, grundet den mindre trafik og den gode plads til at øve landinger.

Desuden også mulighed for at briefe og debriefe dagens flyvninger i lufthavnens mødelokale. Det fortæller Hans Mouszynski, der er lufthavnschef på Lolland Falster Airport. Han forventer også i år en yderligere forøgelse af flyvninger på lufthavnen med bl.a. skoleflyvninger, samt erhvervsflyvninger i forbindelse med Femern projektet.

Desuden forventes også mange faldskærmsudspring, svæveflyvninger samt privatflyvninger af både lokale og udefrakommende.

Lolland Falster Airport forventer også fremgang i de kommende år, fordi den ligger tæt på motorvejen til København og den kommende Femern forbindelse, som snart bliver en af Europas største arbejdspladser.

Luftavnen kan i øvrigt tage imod de fleste flytyper - såvel mindre propel- og jetfly som helikoptere og svævefly.

For private er det sjovt at komme i lufthavnen, fordi klubberne ofte byder på rundflyvninger og mulighed for at sidde med i cockpittet i et svævefly eller motorfly.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce