cookie-og-privatlivspolitik
Thomas Rasmussen er rigtigt godt tilfreds med fremmødet den første weekend, hvor det væltede ind med kunder.

34

Billeder

Thomas Rasmussen er rigtigt godt tilfreds med fremmødet den første weekend, hvor det væltede ind med kunder.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Genbrugsmarked blev et stort hit

Maribo har fået sin første genbrugsbutik, hvor man kan leje plads til at sælge sine varer. 80 procent af reolerne er allerede udlejet.
16. maj 2019 kl. 11:37 Af Daniel Brøns

Annonce

Det har været noget af en lynstart for den nystartede butik "Loppen" i Maribo, der har til huse hos Skelstrup Træ i udkanten af Maribo. De første fire åbningsdage myldrede det ind med kunder, der købte rigeligt ind, fortæller Thomas Rasmussen, der er en af den nye butiks medejere - og i øvrigt medejer af Skelstrup Træ.

- Vi kunne næsten ikke følge med ved kasseapparatet, for folk var ellevilde. Det må være de helt rigtigt ting, som vi har fået på hylderne, siger han.


Dykkertøj og elektronik

Når man går en tur i genbrugsmarkedet, an man se, at der er alt mellem himmel og jord. Børnetøj, dykkertøj, nips, gryder, film, bøger, elektronik, tegneserier - kort sagt alt, der kan proppes ind på en hylde og sælges borgerne imellem. På enkelte hylder er der også helt nye varer, men det gælder måske kun 10 procent af arealet, som man kan leje for ned til 235 kroner for fire uger - dog skal der så betales provision ved salg. Lige nu er der dog rabat, så man kan leje reolerne til halv pris. Alle varer får en label, så man automatisk får tilsendt penge for det solgte.


Børnetøj sælger

Skal Thomas Rasmussen pege på en vare, der sælger godt, så synes han især, at der gik meget børnetøj over disken. Plus pyntegenstande og kunst. Ikke overraskende, da mange af reolerne var utroligt velorganiserede med børnetøj, sirligt strøget og sorteret i størrelsesorden, så man hurtigt kunne finde det helt rigtige. Men uanset behov, så er der utroligt meget forskelligt på hylderne, og til forskel fra andre loppemarkeder, så er man nødt til at satse på kvalitet, forklarer Thomas Rasmussen:

- Der kommer automatisk gode ting på hylderne, for det skal jo kunne betale sig at leje reolerne, så varerne skal være interessante. Men det er de virkelig også, og jeg kan se, at reolernes ejere allerede er i gang med at sætte nye ting op igen, så alt er pænt, og så der hele tiden er noget attraktivt til kunderne, der gerne skal vende tilbage til reolen, næste gange de er ude for at shoppe, siger den nybagte genbrugsbutiksejer, der synes, at det er vildt sjovt at møde så mange forskellige handlende - der i øvrigt også ofte stikker hovedet ind i butikken ved siden af.

Butikken har åben torsdag-fredag 12-17, lørdag-søndag 10-15.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE