cookie-og-privatlivspolitik
Frivilligcenter Lolland ligger lige til højre for Sunhedscenteret i Maribo - og det er lidt langt fra centrum, hvilket kan være medvirkende til, at færre lægger vejen forbi.
Frivilligcenter Lolland ligger lige til højre for Sunhedscenteret i Maribo - og det er lidt langt fra centrum, hvilket kan være medvirkende til, at færre lægger vejen forbi.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Gigtforeningen i 2020

Selv om Gigtforeningen for nylig har lukket sit kontor i Østergade i Maribo, så findes der stadig aktivitet i såvel Maribo som i Nykøbing og Våbensted. Og i januar er der spændende foredrag på programmet.
03. januar 2020 kl. 05:54 Af Daniel Brøns

Annonce

- Jeg synes, at det er fantastisk at komme til møderne, for her kan vi både få en oplevelse, vi kan snakke med andre - og vi kan møde kompetente læger og eksperter, der fortæller om, hvordan vi bedst muligt kan leve med sygdommen.

Sådan lyder det fra bestyrelsesmedlem i foreningen Lene Andersen, der lige nu oplever, at nogle mennesker tror, at foreningen er forsvundet fra Maribo og i tilbagegang. Men så galt står det ikke til.

- Vi holder vores møder i Frivilligcenteret i Maribo otte gange om året i stedet for - og så har vi jo alle de andre aktiviteter rundt om på Lolland-Falster, og medlemmerne deltager jo ofte flere steder, siger det aktive medlem, der oplever, at folk gerne kører langt til arrangementerne, som man kan finde på internettet ved at søge på "gigtforeningen lolland".

Aktuelt planlægges lige nu starten på året i både Maribo, Våbensted og Nykøbing F, og her er der først og fremmest foredrag på programmet. I Nykøbing mødes medlemmerne ved "Klub Solstrålen"  på Merkurs Plads 8 til nytårskur torsdag den 9. januar for at høre Hanna Rasmussen fortæller om sit arbejde som issionær i Etiopien, hvor hun har været i 25 år..

I Maribo er der start på året 13. januar fra 14-16 med foredrag om et krydstogt fra Sankt Petersborg til Moskva. Samt naturligvis den obligatoriske kaffe og kage - og hyggesnak. Og det behøver bestemt ikke handle om gigt, siger Lene Andersen.

- De fleste kommer mest for det sociale, men det er godt at møde andre med samme sygdom - og så ved vi tilsammen rigtigt meget, når vi mødes i netværk, siger bestyrelsesmedlemmet, der har oplevet en halvering af de aktive i Maribo siden Østergade-kontoret blev flyttet.

- Vi er vel i dag omkring 12-14 stykker, men det skyldes nok også, at vi ikke har fået så mange yngre ind i de senere år. I Nykøbing er de en del yngre.

Og er man aktiv i foreningen, kan man også komme til andre arrangementer af længere varighed. Eksempelvis planlægger foreningen en fire-dages tur til Bornholm til sommer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE