cookie-og-privatlivspolitik
Simon og Helle Køser - det nye makkerpar, når det gælder "Glade fødder" på Lolland.
Simon og Helle Køser - det nye makkerpar, når det gælder "Glade fødder" på Lolland.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Glade fødder udvider

Efter 22 år som fodplejer på Lolland udvider Helle Bloch Køser. Fodplejererhvervet er gået i arv, og hendes søn Simon bliver fremover klinikkens udkørende fodhjælper.
26. september 2019 kl. 03:25 Af Daniel Brøns

Annonce

Med alderen kommer fodproblemer. Og på Lolland bliver der for tiden flere og flere ældre, og det presser kapaciteten på en af områdets mest erfarne fodklinikker "Glade Fødder" i Rødby, hvor ejeren Helle Køser har haft svært ved at følge med.

- Der har været perioder, hvor jeg har arbejdet lidt for meget, for at kunne følge med, så jeg blev rigtigt glad, da Simon fortalte, at han havde lyst til at lære mit fag og arbejde sammen med mig, siger Helle Køser, der i en lang periode har kigget med i bøgerne, når den nu 26-årige Simon Køser kom hjem fra studiet i København med lærebøger og opgaver, som har engageret ham utroligt meget. I dag har han mere end 400 behandlinger bag sig, og er utroligt glad for sit valg.

- Jeg har prøvet forskellige ting i mit arbejdsliv, og til sidst gik det op for mig, at min mors arbejde jo netop er det, som jeg allerhelst vil. Jeg kan se, at det er et fag, der gør en stor forskel for andre mennesker, fordi god fodpleje giver både velvære og øget livskvalitet, siger Simon Køser, der suppleres af sin læremester:

- Fodpleje handler først og fremmest om at være god til sit håndværk, så jeg blev rigtig glad, da jeg kunne se, at Simon virkelig er både fagnørd og god til sit håndværk, siger hun og fortæller, at problemløsningen er meget bred og handler om alt fra massage til hjælp til gigtpatienter, patienter med nedgroede negle, hård hud, ligtorne, generelt skønhedspleje - og meget andet.


Spar det ikke

Helle Køser har mange eksempler på, at hun har hjulpet folk til mere velvære.

- Det er supervigtigt, at fødderne er i orden - og at man går rigtigt. Det afhjælper rygproblemer, knæproblemer og sikrer, at man er sund hele livet, siger fodplejeren, der også rådgiver meget om fodtøj, der skal sidde helt rigtigt for at forebygge problemer.

- Heldigvis er flere yngre piger blevet bedre til at gå i gode og sunde sportssko, siger fodplejeren, der også oplever, at mange mænd er blevet opmærksomme på betydningen af forebyggelse. Og så er det jo godt, at der er kommet mere kapacitet til at behandle dem, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE