cookie-og-privatlivspolitik
En Rødby-gaveæske og en stor vase med frit valg af tekst er en del af det store sortiment i butikken, hvor man kan møde Jens og Jonna Rasmussen.

49

Billeder

En Rødby-gaveæske og en stor vase med frit valg af tekst er en del af det store sortiment i butikken, hvor man kan møde Jens og Jonna Rasmussen.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Glassliber med lokalt engagement

Når Jonna og Jens Rasmussen den 3. og 4. maj åbner for deres glassliberi i Rødby, bliver det et goddag til lokalt engagerede borgere. På Orø var parret kendt for at skabe liv på øen.
29. april 2019 kl. 08:50 Af Daniel Brøns

Annonce

Selv om formålet med at flytte til Rødby delvist har været at planlægge et roligt otium et sted, hvor der er mere infrastruktur end på øerne, så virker ægteparret Jonna og Jens Rasmussen absolut ikke som om de har tænkt sig at slappe af foreløbig. Den gamle lægeklinik i Rådhusstræde 9 er ved at få den helt store tur med nyt køkken og moderniseringer indenfor. Også ude venter den store tur, så der bliver endnu flottere for de gæster, der lige vil have en kop kaffe ved deres besøg. En rigtig café bliver det dog ikke til, da glassliberiet primært vil have åbent om onsdagen - samt efter aftale, fortæller Jonna, der på Orø blandt andet har været kendt for at engagere sig i aktiviteter for øens børn, der med mellemrum har besøgt hendes glassliberi og derved lært mere om kunst og kunsthåndværk.

- Jeg holder rigtigt meget af børn, så det kan også være, at jeg finder på noget her i Rødby, men lige nu skal vi lige på plads, siger glaskunstneren, der netop har lagt sidste hånd på 240 muffins, der nok skal vække glæde blandt de mange gæster, der kigger ind mellem 12 og 16, hvor der bliver budt på andet godt også, forsikrer hun.

- Jeg håber virkelig, at rigtigt mange vil lægge vejen forbi. Vi er blevet taget utroligt godt imod, så vi glæder os til at møde flere af vores søde naboer, siger hun og fortæller, at køkken-ombygningen blandt andet har medført, at velvillige naboer har åbnet deres køkken, når hun har været i nød.

- Og jeg prioriterer altså at få snakket med gæsterne, så vil man købe noget, bliver det efter 16, når receptionen er forbi, fastslår hun.

Fra 60 kroner

I forhold til forretningen regner Jonna ikke med, at det bliver svært at finde kunder. Hun sælger rigtigt meget via nettet, og så er priserne lave.
- Man kan jo få et graveret glas for helt ned til 60 kroner, og det er der mange, som synes er så billigt, at de bestiller graverede glas i stedet for bordkort til fester, siger hun og viser et gigantisk udvalg af varer på hylderne. Mest bemærkelsesværdigt er måske kunstværker graveret i glasbyggesten med indbygget lys. Og så er der naturligvis store fade, skåle og meget, meget andet.

- Rigtigt mange kunder bruger glas til at lave en personlig gave. Måske en vase med en smuk tekst og et billede til en fødselsdag eller et bryllup, måske logoer til firmaglas til festen - eller måske flotte glas til et jagtselskab. Det er meget populært lige nu, siger hun.
Naturligvis er også Rødby blevet et motiv, så man kan købe en gaveæske med Rødby-vin med tilhørende Rødby-glas også.


Også krambod

Ægteparret indrømmer gerne, at de ikke er typen, der sidder foran fjernsynet dagen lang, så også Jens er aktiv i forretningen med hjælp til pakning og regnskab. Derudover har han planer om at åbne en lille krambod på adressen også, hvor man blandt andet vil opleve hans passion for keramik af mærket "Aksini", som han allerede har indkøbt i store mængder. Det betyder, at der bliver endnu mere at opleve på adressen for dem, der kommer forbi om onsdagen - eller efter aftale, hvilket mange gjorde på Orø.

- Vi havde ofte besøg af turistbusser med folk på udflugt, og den type kunder er også meget velkomne her, siger Jonna Rasmussen, der dog ikke for øjeblikket har udfordringer med at få kunder nok i butikken.

- Jeg har så rigeligt at lave, især indtil vi har istandsat huset, så vi tager en dag ad gangen og glæder os til at møde alle de andre i området, når vi holder reception.

 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE