cookie-og-privatlivspolitik
VVS-reparatør Rasmus Adrian (tv) og EDC-mægler Klaus Andersen er begge involveret i standerden på de hårde hvidevarer, når boliger skal sælges.
VVS-reparatør Rasmus Adrian (tv) og EDC-mægler Klaus Andersen er begge involveret i standerden på de hårde hvidevarer, når boliger skal sælges.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Gode hvidevarer sælger huset

Når man handler hus, er det vigtigt at gennemgå hvidevarerne grundigt. Det fortæller VVS-reparatør Rasmus Adrian og EDC-mægler Klaus Andersen, det begge har fokus på den teknik, der er til rådighed i vores hjem. Den må gerne se godt ud - og så skal den fungere.
29. december 2018 kl. 13:51 Af Daniel Brøns

Annonce

- Når en boligkøber går ind i et køkken, så styrer han direkte hen til kogepladerne for at se, om de er beskidte og fungerer. Dernæst kigger han på ovnen og på køleskabet. Er det hele i orden og velfungerende, så er køberen positiv allerede de første minutter, han opholder sig i boligen.

Sådan siger EDC-mægler Klaus Andersen, der også selv gennemgår de hårde hvidevarer, når han skal have opdateret et hjem, der ikke er 100 procent i orden. I den forbindelse kan man eksempelvis ringe efter en ekspert som Rasmus Adrian, der kender stort set alle former for reparation.

- Mine kunder bruger mig, fordi jeg kan reparere det meste. Jeg har været i branchen i 37 år, så jeg har også reservedele liggende til næsten alle modeller, som man ikke kan få andre steder, siger han og fortæller, at mange autoriserede mærkevare-reparatører udelukkende skifter større delkomponenter på maskinerne, og det er så dyrt, at det ikke kan betale sig. Endelig glemmer mange, at det også koster kræfter at købe nyt.


Gammelt er ofte bedst

Begge erkender de dog, at vi lever i en tid, hvor folk ser en fordel i at kassere det gamle og købe nyt - også fordi folk tror, at de sparer masser af energi. Men energibesparelsen gælder langtfra altid, siger Rasmus Adrian.

- Hvis det gamle udstyr er af nyere dato, så er det meget små marginaler man opnår energimæssigt ved at skifte til nyt, og meget ofte reparerer jeg på ting, der er stort set som nye. Måske har et stykke ståltråd fra en BH sat sig fast i vaskemaskine - eller opvaskemaskinen trænger bare til at blive renset, siger reparatøren, der især oplever, at det kan betale sig at reparere mærkevarer.

- Er der Miele eller andre gode mærkevarer i huset, så er det jo oplagt for sælgeren at bevare det, og så har sælgeren også den fordel, at jeg kan tjekke flere mærker samtidig, når jeg alligevel er i huset, siger han og peger på, at bevaring af hvidevarerne også kan være vigtigt, hvis en særlig stil i rummet skal bevares.

- Mange af hvidevarerne er i øvrigt indbygget og tilpasset boligen, så der er simpelthen mindre arbejde i at beholde det end i at skifte det ud, siger reparatøren, der derfor gerne arbejder sammen med både sælgere og mæglere, når der skal sælges et hus.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce