Annonce
Ugeavisen Lolland

Gode hvidevarer sælger huset

VVS-reparatør Rasmus Adrian (tv) og EDC-mægler Klaus Andersen er begge involveret i standerden på de hårde hvidevarer, når boliger skal sælges. Foto: Daniel Brøns

Når man handler hus, er det vigtigt at gennemgå hvidevarerne grundigt. Det fortæller VVS-reparatør Rasmus Adrian og EDC-mægler Klaus Andersen, det begge har fokus på den teknik, der er til rådighed i vores hjem. Den må gerne se godt ud - og så skal den fungere.

- Når en boligkøber går ind i et køkken, så styrer han direkte hen til kogepladerne for at se, om de er beskidte og fungerer. Dernæst kigger han på ovnen og på køleskabet. Er det hele i orden og velfungerende, så er køberen positiv allerede de første minutter, han opholder sig i boligen.

Sådan siger EDC-mægler Klaus Andersen, der også selv gennemgår de hårde hvidevarer, når han skal have opdateret et hjem, der ikke er 100 procent i orden. I den forbindelse kan man eksempelvis ringe efter en ekspert som Rasmus Adrian, der kender stort set alle former for reparation.

- Mine kunder bruger mig, fordi jeg kan reparere det meste. Jeg har været i branchen i 37 år, så jeg har også reservedele liggende til næsten alle modeller, som man ikke kan få andre steder, siger han og fortæller, at mange autoriserede mærkevare-reparatører udelukkende skifter større delkomponenter på maskinerne, og det er så dyrt, at det ikke kan betale sig. Endelig glemmer mange, at det også koster kræfter at købe nyt.

Gammelt er ofte bedst

Begge erkender de dog, at vi lever i en tid, hvor folk ser en fordel i at kassere det gamle og købe nyt - også fordi folk tror, at de sparer masser af energi. Men energibesparelsen gælder langtfra altid, siger Rasmus Adrian.

- Hvis det gamle udstyr er af nyere dato, så er det meget små marginaler man opnår energimæssigt ved at skifte til nyt, og meget ofte reparerer jeg på ting, der er stort set som nye. Måske har et stykke ståltråd fra en BH sat sig fast i vaskemaskine - eller opvaskemaskinen trænger bare til at blive renset, siger reparatøren, der især oplever, at det kan betale sig at reparere mærkevarer.

- Er der Miele eller andre gode mærkevarer i huset, så er det jo oplagt for sælgeren at bevare det, og så har sælgeren også den fordel, at jeg kan tjekke flere mærker samtidig, når jeg alligevel er i huset, siger han og peger på, at bevaring af hvidevarerne også kan være vigtigt, hvis en særlig stil i rummet skal bevares.

- Mange af hvidevarerne er i øvrigt indbygget og tilpasset boligen, så der er simpelthen mindre arbejde i at beholde det end i at skifte det ud, siger reparatøren, der derfor gerne arbejder sammen med både sælgere og mæglere, når der skal sælges et hus.

  • VVS-reparatør Rasmus Adrian (tv) og EDC-mægler Klaus Andersen er begge involveret i standerden på de hårde hvidevarer, når boliger skal sælges. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland