cookie-og-privatlivspolitik
Man kan godt sælge biler i mellemprisklassen og den lidt større klasse for tiden, da kunderne vil have komfort, fortæller Troels Sevelsted.
Man kan godt sælge biler i mellemprisklassen og den lidt større klasse for tiden, da kunderne vil have komfort, fortæller Troels Sevelsted.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Godt marked for brugte biler

Hos TS Biler i Nørreballe er der godt gang i bilsalget for tiden. Folk køber større biler, og så skaber usikkerhed om elbiler og dieselbiler god gang i efterspørgslen
14. marts 2019 kl. 11:51 Af Daniel Brøns

Annonce

Skal man købe en ny bil eller en brugt? Spørgsmålet løber vi alle ind i, og spørger man en brugtvognsforhandler som Troels Sevelsted, der er indehaver af TS Biler i Nørreballe, så er svaret naturligvis, at man skal købe en brugt.

- Man slipper lige for den værste del af værditabet, så totaløkonomisk kan det bedre betale sig, siger forhandleren, der lige nu har godt gang i salget. Det skyldes især, at usikkerhed om fremtiden betyder, at folk ikke er vilde med at købe helt nyt.

- Kunderne har jo hørt om, at der snart kommer bedre og billigere elbiler, og så er de nervøse for, om dieselbilerne bliver udfaset. Der er mange rygter, og det medfører, at man måske vælger at "træde vande" og så derfor køber en brugt bil i stedet, der ikke behøver at holde så mange år, siger han.


Køber større biler

Og når kunderne kommer, så køber de ofte lidt større biler end for få år siden. Det har han en god forklaring på:

- De har jo opdaget, at de små biler ikke kører helt så meget på literen, som de lover, og så har mange også bemærket, at komforten ikke er den samme. Så skal man bare ind imellem køre langt, så er det altså rart at have en bil, som man sidder godt i, fortæller han og tilføjer, at man trygt kan købe brugt bil hos ham.

- Det er jo ikke nye biler, men de første seks måneder er det som regel sådan, at vi kommer til at reparere det, hvis der sker noget med bilen. Herefter er der halvandet år, hvor kunden skal bevise, at fejlen var der allerede ved købet. Men vi samler på tilfredse kunder og mange køber både bil her tre og fire gange, så det er et tegn på, at vi må gøre det godt, siger forhandleren, der har været i byen i 22 år.


Værksted virker

En vigtig årsag til, at virksomheden har held til at tiltrække gode kunder er også, at der er et godt værksted, mener bilforhandleren. Hans mekanikere har været hos ham i mange år, og de kender alle bilmærker. Og så tager de jævnligt på efteruddannelse hos Hella, som værkstedet er medlem af. Endelig betyder garantien også en hel del, og da værkstedet er medlem af Dansk Bilforhandler Union, er køberen sikret, hvis hvis der skulle være restgæld, eller hvis en forhandler går konkurs.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE