cookie-og-privatlivspolitik
Spiselige græskar kommer på menuen på lollandske skoler i uge 43-45.
Spiselige græskar kommer på menuen på lollandske skoler i uge 43-45.
Foto: Privat

Lollands-Posten

Græskar på menuen

I uge 43-45 får børn i lollandske skoler til opgave at lave lækre retter af spiselige græskar.
01. november 2018 kl. 12:18 Af Henning Kørvel

Annonce

Halloween er uløseligt forbundet med uhyggelige lysende ansigter af store orange græskar. Selv om halloween-græskar er poprlære som aldrig før, så er det sjældent, at spiselige græskar finder vej til danskernes spiseborde.

Det skal der laves om på. Coop vil lære skolebørn at bruge græskar til lækre retter, når Coops smagskasser bliver uddelt til en række skoleklasser på Lolland, der i uge 43-45 skal prøve kræfter med spicy græskarsuppe, risotto med græskar og græskarboller, tilberedt af grønne og orange hokkaido-græskar.

GoCook, Coops madprojekt for børn og unge har til formål at skabe den første generation, der er bedre egnet til at lave mad end deres forældre. Et af GoCooks største projekter er Smagekassen, hvor næsten 6.500 skoleklasser i 80 procent af alle grundskoler modtager en kasse med råvarer og undervisninbgsmaterialer.

- Børnefamilier mangler ideer til, hvordan de får nye grøntsager på bordet. Børnene kender græskar som lygter til halloween, og de elsker søde og farverige grøntsager. Græskar er derfor et oplagt sted at starte med en ny grøntsag, mener projektchef Bente Svane Nielsen.

Kokken Gorm Wisweh er ambassadør for GoCook føjer til, at børnene gerne må tage smagsprøver med hjem til deres familier.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce