cookie-og-privatlivspolitik
Se den nye bygning indendørs - når den er 100 procent færdig.
Se den nye bygning indendørs - når den er 100 procent færdig.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Gratis åbning på frilandsmuseet

30. april 2019 slår Frilandsmuseet i Maribo dørene op med indvielse af Naturlandets infopunkt for Maribosøerne, ny butik og gratis entré
25. april 2019 kl. 05:23 Af Daniel Brøns

Annonce

Da Frilandsmuseet åbnede i 1927, skrev en avis "en fortryllende lille Landsby fra gamle Dage ligger der nu - yndig og smilende og i en Ramme saa skøn, at det ikke kan tænkes bedre." Og selvom der er gået mere end 90 år siden åbningen, er rammerne stadig de samme. En perle, omgivet af skov og vand.

Teksten giver stadig god mening, så nu er musseet blevet hjemsted for Naturlandets infopunkt for Maribosøerne. Åbningen af Naturlandets infopunkt er slået sammen med åbningen af Frilandsmuseet. Det er derfor første gang, man kan opleve både infopunktet og Frilandsmuseets nye butik.

Infopunkt Maribosøerne indvies af Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen, og museets direktør Ulla Schaltz byder velkommen. Naturlandet er efterfølgende vært ved et lille stående traktement med et tvist af 1800-tallet.

I landbosamfundet gik d. 30. april under navnet Valborgsaften, som blev betragtet som en vågenat, hvor man i dele af landet tændte bål på højene og blev oppe hele natten for ikke at blive overlistet af de underjordiske. Derfor vil alle dagens gæster få udleveret et par remedier, så man kan være med til at sæsonsikre Frilandsmuseet mod alt det onde.

Infopunkterne er en del af formidlingen af Lolland-Falster som én samlet natur- og oplevelsesdestination. Her kan alle få inspiration til at komme ud i naturen, prøve Naturlandets app og få mere at vide om de udvalgte cykel-, vandre-, ride- og kajakruter og de mange smukke naturområder. Der er også generel information om hele Naturlandet Lolland-Falster.

Det hele foregår 30 april klokken 12 til 16 på Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE