cookie-og-privatlivspolitik
Den tyske musiker Mathias Offner vil åbne dagen med sit særprægede originale australske instrument,
Den tyske musiker Mathias Offner vil åbne dagen med sit særprægede originale australske instrument,
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Gratis koncerter i Nysted

I år kommer tre overraskelser til Nysted Lyrik- og visefestivals åbne scene, hvor adgang er gratis. De to har lokal tilknytning til området. Og så er der en spændende koncert fra den tyske side af bæltet med et særpræget instrument.
19. maj 2019 kl. 05:35 Af Daniel Brøns

Annonce

Den sjette Lyrik- og visefestival i Nysted finder i år sted 14-16. juni. Den afholdes omkring lægen og digteren Emil Aarestrups hus, som nu fungerer som mindestue og museum - samt i Nysted Kirke, Nysted Bio og Sognehuset. Til festivalen kan man møde en række kunstnere

Under teltdugen kan man lørdag d. 15. juni kl. 14-17 hygge sig med kaffe og kage, mens man oplever de optrædende.

Åben scene byder i år på Ragna Ea og gruppen Hjertebarn, men allerførst indleder den tyske musiker Mathias Offner. Han vil komme med sit særprægede australske instrument, den lange didgeridoo. Mathias bygger selv sine didgeridooer og vil trompetere/fløjte/didge ind i eftermiddagen. Mathias Offner gæsteoptræder ved festivalen, idet han er i Nysted i forbindelse med BæltKunst.


Naturen som inspiration

Eftermiddagen fortsætter med sangerinden Ragna Ea, som er opvokset på Lolland. Med sig tager hun guitaristen Per Nielsen. Ragna Ea synger om kærlighed og livets forandringsprocesser, hvor hun bruger naturen som inspiration og udgangspunkt for at sætte scenen. I et nordisk klangunivers med klaver og guitar synger de poetisk visesang og indbyder med sangene til en eftertænksom stund, hvor sjælen indstilles på at lytte.


Hjertebarn fra bysbarn

Dernæst går vi fra det nordiske til det mere lokale. Bysbarnet, Christian Deichmann, vender tilbage til Nysted, hvor han er opvokset. Deichmann har med de lokale rødder naturligt kendskab til Emil Aarestrups digtning, og i dag studerer han på konservatoriet i Aarhus. Ved Lyrik- og visefestivallen kommer foruden Christian Deichmann to andre musikere, Mads Lundahl Kristensen og Signe Ane Andersen, og sammen kalder bandet sig Hjertebarn. De spiller folk og let jazzede viser, og Christian byder på en ny måde at recitere fiktive, personlige breve, der bliver knyttet til minimalistiske melodier.

De nævnte koncerter er gratis, men man skal orientere sig på festivlens hjemmeside for billetter til betalte arrangementer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce