Annonce
Ugeavisen Lolland

Green House i Maribo lanceres

Jonas Sylvester Kaspersen (tv) er glad for, at Andreas Milling (th) og mange andre støtter op om projektet i Vestergade. Foto: Pressefoto

Med støtte fra Tuborgfondet og Milling Hotels bliver "The Green House" til virkelighed - en videreudvikling af "Det Kreative Hus" i Vestergade.

Nyt navn, opdateret koncept - og en ordentlig renovering. Det er tre af de faktorer, der har været afgørende i arbejdet for at bringe "Det Kreative Hus" i Vestergade i Maribo ind i en ny fase.

Som en kombineret legeplads for unge sjæle, pop-up café og iværksætterhus skal The Green House samle Maribo og Lolland på tværs af generationer og skabe rammerne for interessefællesskaber samt udvikling af nye projekter.

Huset blev aktiveret i februar 2019 i Vestergade 33 - i et butikslokale, der indtil da havde haft mange ansigter i form af detailbutikker og lignende. Men nu flyttede "Iværksætter Lolland" ind for at skabe et aktivitetshus - især med fokus på den lidt yngre del af befolkningen, fortæller Jonas Sylvester Kaspersen, der er projektleder og medlem af Iværksætter Lolland:

- Med hjælp fra Milling Hotels startede vi et pilotprojekt for at finde ud af, hvordan vi skaber nogle rammer, der giver unge, iværksættere og ildsjæle mod på at finde sammen. Når de er på samme sted, vil de automatisk dele passioner og inspirere hinanden, og det kommer der innovative projekter ud af, siger Jonas Sylvester Kaspersen, der siden har lavet rigtigt mange aktiviteter med basis i stedet.

I arbejdet har han især lyttet til brugerne af huset, der har været med til at starte koncerter, åben scene, inspirations og netværksmøder og sparring for iværksættere. Festivaler er også blevet sat i gang med udgangspunkt i mødestedet på Vestergade 33.

Med The Green House tager Iværksætter Lolland næste skridt for at kunne skabe det rum som brugerne har efterspurgt.

Tuborgfondet og Milling Hotels giver økonomisk støtte til at The Green House og et hav af frivillige er i skrivende stund ved at renovere huset, så det står klart til åbningsfest d. 8. November.

Pop-up café og legeplads

Huset kommer fremover til at have tre ben, der komplementerer hinanden.

- Iværksætterhus - Inspirationsmøder, workshops, arbejdsfællesskab og sparring for studerende, aspirerende iværksættere, kunstnere, erhvervsdrivende og selvstændige

- Café - Et uformelt mødested, hvor nye tanker opstår og brugerne finder fælles interesser, som de ikke vidste, at de havde

- En legeplads for unge sjæle - Med bordtennis, koncerter, bordfodbold, filmaftener er vinteren ikke længere så lang for legefulde sjæle og der er stadig plads til at nye idéer prøves af

- Charmen ved The Green House er at huset har en masse forskellige frø og at det er brugerne, der vander dem og bestemmer, hvilke idéer eller arrangementer, der skal spire, forklarer projektlederen.

Også Milling Hotel glæder sig til åbningen:

- Vi vil utrolig gerne være med til at udvikle Maribo og specielt give plads til engagerede unge, der har lyst til at tænke nyt og bruge deres energi på vores by, siger Andreas Milling, der er viceområdedirektør for Milling Hotels. Han ser en mulighed for at styrke samarbejdet på tværs af byens aktører og skabe nyt liv i nogle lokaler, der har stået tomme i et stykke tid.

For Iværksætter Lolland er samarbejdet med Milling Hotels en milepæl og et bevis på at det kan lade sig gøre at skabe noget i fællesskab for byen, fortæller foreningens næstformand Niels Lund Pedersen.

- Vi er sikker på at vi sammen kan gøre en forskel for de mennesker, der har lyst til at prøve sig selv og sine idéer af, siger han.

Den 8. November er der åbningsfest i The Green House fra 17.30-23. Fra d. 11. November er husets normale åbningstider fra 13.30 til 17.30.

  • Jonas Sylvester Kaspersen (tv) er glad for, at Andreas Milling (th) og mange andre støtter op om projektet i Vestergade. Foto: Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken