cookie-og-privatlivspolitik
Uanset hvad man lige går og mangler, så er der opstået en lille forretning inde hos Årstidernes Frugt og Grønt - og nu altså også Minimarked.
Uanset hvad man lige går og mangler, så er der opstået en lille forretning inde hos Årstidernes Frugt og Grønt - og nu altså også Minimarked.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Grønthandleren har udvidelsesplaner

"Årstidernes frugt og grønt" tilføjede i sommer tilnavnet "og minimarked". Det blev en succes - især om søndagen.
17. marts 2019 kl. 10:31 Af Daniel Brøns

Annonce

Der er noget organisk over den lille butik "Årstiderne", der ligger i udkanten af Bandholm i retning mod Birket. Ænder og høns boltrer sig i haven, og oppe nær vejen kan man købe grøntsager i et lille rundt glashus. Hovedsageligt økologiske grøntsager og frugt.

Grøntsagerne kommer især fra lokale producenter som Tokkerupgård ved Døllefjelde, mens de danske frugter kommer fra Fejø. Og så går intet - på ægte økologisk vis - til spilde, så hønsene bliver fodret med resterne fra grøntsagerne, fortæller butikkens ejer Kenneth Andersen. Han sammen med sin hustru Amanda i huset, hvor det nye minimarked er indrettet, og han synes, at det er gået rigtigt godt.

- Man kan kalde det lidt af en nødforsyningsbutik, for vi har alt, men ikke i store mængder. Du kan købe to slags cigaretter, tre slags vin og så har vi naturligvis brød, pålæg, kage og alt muligt andet. Og rigtigt mange kommer faktisk forbi og handler - især om søndagen, når butikken ved tanken er lukket, fortæller ejeren, der også passer sit arbejde i hjemmeplejen i Stubbekøbing. Derfor har han let ved at handle ind til butikken i Dagrofa i Nykøbing og på Tokkerupgård på vejen til og fra jobbet.


Udvidelsesplaner

På denne tid af året er der ikke så meget gang i butikken endda, men det kan hurtigt ændre sig, når sommeren kommer, og turisterne skal have blomster og andre lokale varer. Og det går faktisk så godt, at Kenneth Andersen nu planlægger at udvide med bake-off.

- Men det kræver, at jeg laver en tilbygning for at leve op til kravene, der blandt andet kræver, at forretningen har egen vask og afløb, så det kommer hen ad vejen, siger iværksætteren, der flyttede til Bandholm for halvandet år siden og elsker sine nye naboer og livet i byen

Butikken er åben alle dage fra 9-19.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE