cookie-og-privatlivspolitik
Klaus Andersen er klar til at tage imod til reception i butikken på Torvet i Maribo.
Klaus Andersen er klar til at tage imod til reception i butikken på Torvet i Maribo.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Har kun butikken til låns

Ejeren af EDC Klaus Andersen fejrer på fredag den 27. september sin 50 års fødselsdag i butikken, som er den mest sælgende butik på midtlolland. Selv om han ejer sin butik, så tænker han meget på, at hans tid i butikken er midlertidig, så hans opgave er at sikre, at dens fremtid er sund - og at han selv bidrager til en god udvikling i området.
20. september 2019 kl. 08:05 Af Daniel Brøns

Annonce

Hvis man en tidlig sommermorgen kommer forbi EDC på Torvet i Maribo - og der er lys på kontoret, så skyldes det formentlig, at Klaus Andersen er mødt ind. Fuglene vækker ham ved solopgang, og det er han taknemmelig for:

- Der er rigtigt meget at nå i en butik som vores, så når de andre er mødt ind, så har jeg allerede en plan for dagen, siger mægleren, der i 2008 overtog EDC-butikken i Maribo fra den tidligere ejer Flemming Møller Jensen, der i øvrigt overtog den fra sin far Erling Møller Jensen.

Butikkens historie stammer helt tilbage fra 50'erne, og Klaus Andersen er derfor meget bevidst om, at hans tid i butikken også kun er midlertidig. Men han er målbevidst og besluttet på, at tiden skal udnyttes til noget konstruktivt. Og det gør han især på det helt nære plan som politisk engageret, som medlem af Lions - og ved at bruge sin butik til at udvikle mennesker.

- Det mest konkrete, jeg kan gøre, er, at vise unge, at der er fremtid i deres eget lokalområde, så jeg tager altid folk i lære så meget, som jeg har mulighed for, siger mægleren, der selv har dybe rødder i Maribo og derfor kender hvert et hjørne af byen. Den viden kan han også bruge i sin funktion som bosætningsambassadør for kommunen, der handler om at tiltrække flere ressourcestærke tilflyttere. Hans telefon er derfor altid åben, hvis en potentiel tilflytter ringer. Uanset om det handler om dagpleje, jobmuligheder eller nærmeste busstoppested, så tager han sig tid til at undersøge sagen.


Påvirker politisk

Som en af byens største erhvervsdrivende arbejder Klaus Andersen dog også meget aktivt for at påvirke politisk - både lokalt og nationalt. En af hans store mærkesager er lige nu at få opgraderet boligernes standard på Lolland, og det kræver penge. Penge, som måske kan rejses, hvis flere udlændinge køber huse.

- Derfor arbejder jeg sammen med EDC på at påvirke politisk, så det bliver muligt for tyskere at købe nogle af de tomme huse, som vi har her i Danmark, siger mægleren, der i øvrigt også er formand for EDC-mæglerne i Storstrøms-området og derfor har en finger med på pulsen i andre områder af Danmark, så hans indtryk er klart, at Lolland slet ikke står så dårligt i forhold til ejendomsmarkedet.
- Der er ingen tvivl om, at vi har et marked, der kører på "det jævne", mens andre er mere følsomme for konjukturerne, og så er vi godt hjulpet af optimismen omkring den kommende Femern-forbindelse, siger mægleren, der i løbet af de seneste 12 måneder har solgt næsten dobbelt så mange boliger som nærmeste konkurrent.


Elsker sit job

Antallet af ugentlige arbejdstimer vil han ikke tale så meget om. Men hans børn er fløjet fra reden, så han har rigeligt med timer i ugen til at arbejde med salg af boliger, som han virkelig brænder for.
- Jeg tænker aldrig på mit arbejde som arbejde, for jeg nyder hver eneste time på jobbet, siger erhvervsmanden, der selv mener, at han har et stort "sælger-gen", som han føler, at han udlever hver eneste dag.

- Det er meget motiverende at få sælger og køber til at finde hinanden, så man skal som sælger fuldstændig se bort fra sine egne præferencer i forhold til valg af bolig. Arbejdet handler kun om, hvad køberen søger, og hvor mulighederne findes. Og så kræver det meget ofte ikke andet end en enkelt opringning, efter en boligsælger melder sig, og jeg kigger forbi og ser den an. I en fjerdedel af tilfældene er boligen solgt, inden jeg behøver at sætte den på nettet, og så har både sælger, køber og jeg selv sparet en masse arbejde, siger mægleren, der i øvrigt stadig har det lidt tungt med at skulle ændre navn til "EDC Klaus Andersen", som han ofte er blevet opfordret til at gøre.

- Det er jo en butik med traditioner og historie, så jeg synes, at navnet er fint. Og en dag skal jeg jo aflevere nøglerne til en anden, og så er det egentlig fint med mig, at navnet er fulgt med hele vejen, siger mægleren, der i øvrigt siden 1997 har arbejdet med ejendomshandel på Lolland og derfor om tre år har 25 års jubilæum som mægler.

Der er reception hos EDC den 27. september fra 13-16 i anledning af fødselsdagen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE