cookie-og-privatlivspolitik
Lars Bindzus har været en del af "Min Købmand" i Holeby i 37 år, men nu sætter han butikken til salg.
Lars Bindzus har været en del af "Min Købmand" i Holeby i 37 år, men nu sætter han butikken til salg.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Holeby-købmand sælger butikken

"Min Købmand" i Holeby er sat til salg. Butikken går godt, men indehaveren har af sin læge fået besked på at arbejde mindre. Det har været en svær beslutning, men han fortæller, at butikken går godt, og at der derfor er gode chancer for, at den bliver drevet videre af en ny ejer, der vil få gode muligheder for at sætte sit præg på butikken - og blive en del af et aktivt lokalsamfund i Holeby.
15. april 2019 kl. 10:45 Af Daniel Brøns

Annonce

Når man har brændt for at skabe en god købmandsbutik siden man har været flaskedreng som 15-årig, er det ikke let at sige stop. Det fortæller Lars Bindzus, der har været en del af "Min Købmand" i Holeby i 37 år.

Selv om det er krævende, så kunne han ikke forestille sig et bedre job.

- Det er et ekstremt alsidigt arbejde, hvor jeg skal disponere, produktudvikle og løse en masse praktiske opgaver, samtidig med, at jeg møder mine naboer i byen, siger han og tilføljer.

- Og jeg bestemmer selv, hvordan jeg vil løse mine opgaver og har ingen chefer, der bestemmer. Så det er trist, at jeg er nødt til at sælge butikken, siger købmanden, der arbejder i butikken sammen med sin hustru Mette Bindzus, en enkelt fastansat samt sevicemedarbejdere.

Han fortæller, at butikken faktisk går godt - trods discountbølgen og kunder, der er mindre trofaste end før discountbølgen kom.

- Vi har fastholdt omsætningen de seneste mange år, og vi er også fulgt med tiden og har rigtigt mange discountvarer. Men vi byder på en mere personlig indkøbsoplevelse og har også pakkeudsalg, apoteksudslag, tips og lotto.

Han peger også på, at butikken har et bredere sortiment for den lokale forbruger, som er tilpasset netop det, som ønskes lokalt.


Hjertefejl

At han ikke længere kan klare butikken skyldes, at han har fået konstateret en hjertefejl, der medfører, at han bliver alt for hurtigt træt, og derfor oplever mange kunder for øjeblikket kun, at de ser ham få timer i butikken om dagen - og så skal han i gang med at forklare kunderne, hvorfor han ikke er der.

- Når man ikke er helt rask, er det ikke sjovt at drive butik længere. En købmandshandel skal drives med begejstring, og det er hårdt at have alle idéerne i hovedet, uden at man har kræfterne til at føre dem ud i livet, siger han.

Allerede nu har han talt med et par potentielle købere af butikken, og i den forbindelse har det været vigtigt at fortælle, at man selv kan sætte sit præg på tingene.

- Hvis man er vin-entusiast, så kan man bare sætte sine egne vine på hylderne, og er man interesseret i lokale grøntsager, så kan man også fokusere på det. Man har virkelig en stor frihed som købmand, og jeg har også et par andre idéer til udvikling, som jeg gerne vil give videre, siger købmanden, der godt kan anbefale livsstilen som købmand i en lille by.

- Det er dejligt at være en central del af samfundet - og bakke op om det også, siger han og fortæller, at butikken eksempelvis sponsorerede alle indkøb til fastelavnsfesten i det nye medborgerhus, som blev en stor succes og fik samlet over 2000 kroner ind til medborgerhuset.

- Jeg kommer til at savne at være med til den slags også, men så må jeg jo være med som almindelig borger, ligesom alle andre, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce