cookie-og-privatlivspolitik
Dahlia Israël (tv) og Amalie Nordahl elsker at spille fodbold og nyder klublivet i Maribo Boldklub.

54

Billeder

Dahlia Israël (tv) og Amalie Nordahl elsker at spille fodbold og nyder klublivet i Maribo Boldklub.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Hos U-15 pigerne er et nederlag i orden

I Maribo mødes 14-årige og 15-årige piger fra hele Lolland to gange ugentligt for at spille fodbold. Og de har det sjovt - og tager et nederlag med ro.




11. juni 2019 kl. 12:56 Af Daniel Brøns

Annonce

Det ser alvorligt ud, når man en tilfældig mandag eftermiddag kigger forbi Maribo Boldklub, hvor 14 ud af 18 medlemmer i truppen pisker rundt på banen og følger trænerens instrukser. Men faktisk er det ikke så alvorligt endda, fortæller to 14-årige spillere - Dahlia Israël og Amalie Nordahl. Som Dahlia Israël siger:

- Vi spiller fodbold for at have det sjovt, og selv om vi da er triste over et nederlag, men glemmer det to minutter efter, at en kamp er tabt.

Dahlia Israël var en af de første, der meldte sig, da holdet blev dannet i Maribo for fem år siden. Lidt med angsten i kroppen for ikke at slå til, men det gik langt bedre, end hun havde ventet.

- Jeg var virkelig ikke særlig god til det, men jeg fandt ud af, at det ikke gjorde så meget, siger spilleren, der er en af fem medlemmer på holdet, der kommer fra Maribo. Resten kommer fra hele Lolland - såsom Amalie Nordahl fra Brandstrup, der gerne cykler 13 kilometer hver vej i weekenden for at træne.


Lige gode piger

Hun har også oplevet usikkerhed, da hun skulle i gang med at spille på holdet:

- Jeg syntes slet ikke, at jeg var god nok, men jeg kunne mærke, at mange andre havde det på samme måde, så i dag tænker jeg slet ikke på det, siger hun og fortæller, at deres relativt nye træner Henrik Bottos blev temmelig overrasket over så hyggeligt de har det på holdet. Han kan godt bekræfte, at pigerne kan tage et nederlag afslappet:

- Men drengeholdene kommer sig nu også over nederlag. Det tager bare ti minutter i stedet for to, siger træneren, der synes, at det er utroligt vigtigt at man kommer for at have det sjovt, men også gerne har lidt ambition.

- Har man viljen til at blive dygtigere, så betyder det mindre, hvor god man er, siger han og fortæller, at han ikke udvælger pigerne til kamp efter deres evner - men efter hvor engagerede de er i at møde op til træningen.


Fællesskabet tæller

Når holdet mødes mandag og onsdag så handler det især om at blive dygtige til at træne alle typer af boldsituationer, motionere og spille træningskampe. Men derimellem sker der en hel masse ting, fortæller de to piger, der typisk er med til arrangementer to gange om året - ét med holdet og ét med klubben. Den seneste klubtur var til Holland, som klubben selv havde sparet penge sammen til ved forskellige aktiviteter - såsom udbringning af reklamer.

- Turen var superhyggelig, og vi spillet en masse og lært hinanden endnu bedre at kende, siger Dahlia Israël, der gennem klubben får et større netværk fra andre byer også.


Slog ærkefjenderne

Så når træningen er slut, går snakken altid flittigt i omklædningsrummet, hvor de seneste nyheder udveksles og aftaler ofte laves om at mødes udenfor banen også, fortæller Amalie Nordahl, der dog erkender, at de - trods den afslappede tilgang - naturligvis helst vil vinde.

Selv husker hun, da det for tre år siden lykkedes at slå ærkefjenderne fra Nykøbing F, der plejer at ligge i toppen i deres aldersgruppe:

- Vi slog dem 2-1, og det kunne vi juble over rigtigt, rigtigt længe, siger Amalie, der erkender, at glæden over en sejr varer en hel del længere end de to minutters sorg, som følger efter et nederlag.

- Selvfølgelig kæmper vi derfor hver gang for at vinde, men det vigtigste er at have det sjovt med at spille og alt det sociale, siger hun og suppleres af Dahlia Israël, der tog en pause fra fodbolden et par år tilbage:

- Men jeg kom hurtigt til at savne det, så jeg er glad for at være med på holdet igen, hvor vi har det supersjovt sammen, siger hun.

U15-holdet i Maribo Boldklub træner mandag og onsdag fra 17 til 18.30. Plus kampe i weekenden. Man kan bare møde op, hvis man vil være med.

Holdet træner helt frem til onsdag 26/6, så hvis man lige vil prøve en gang inden ferien, er chancen der nu. De træner naturligvis igen til starten af august. Man kan også se pigerne i kamp to gange inden ferien den 16. juni, hvor de spiller hjemmekamp mod Solrød. 

Du kan se billeder på Lollands-Posten.dk



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE