cookie-og-privatlivspolitik
Der er godt gang i farverne på Brigitte Wagers malerier, som nu er ophængt på redaktionen i Maribo.

29

Billeder

Der er godt gang i farverne på Brigitte Wagers malerier, som nu er ophængt på redaktionen i Maribo.
Foto: Daniel Brøns og Lene Hansen

Lollands-Posten

Hun maler smerterne væk med glade farver

Selv om man er plaget af Parkinsons syge, kan man godt levere nogle fantastisk flotte malerier i glade farver. Når Brigitte Wager maler, så mærker hun ikke smerterne fra sin sygdom, og lige nu kan hendes nyeste billeder opleves på redaktionen i Maribo.
15. marts 2019 kl. 09:42 Af Daniel Brøns

Annonce

En prinsesse sidder med sin iPad sammen med en drage - mens alle prinserne med de hvide heste sidder i fængsel. Er hun mon på netdating? En fuld spillemand er faldet i vandet. Men hvad laver de havfruer med ham - hjælper de - eller er de ved at drukne manden? På et andet billede poserer en ung dame. Eller er det en gammel dame med en påsyet maske? Uanset tolkningen af billederne, så udspringer alle billederne fra den kunstner på Lolland, der måske har den mest livlige fantasi på hele øen: Brigitte Wager.

Brigitte Wager er mest kendt som kunsneren bag de berømte roe-trolde - og er med sine 73 år måske mere produktiv end nogensinde. Når hun ikke ekspederer i butikken "Garn og Hobby" i Rødby, så maler hun for det meste - når hun da ikke laver skulpturer eller er ude og passe sin have. At det overhovedet kan lade sig gøre med smerterne efter 14 år med Parkinsons Syge lyder som lidt af et mirakel, men hun vil ikke fokusere på det:

- Du skal ikke skrive noget, der får folk til at få medlidenhed med mig. Jeg har et godt liv, men har i 14 år haft hr. Parkinson som min følgesvend. Men heldigvis går han et skridt bag mig, så længe jeg holder mig i gang, siger hun.


Maler om natten

Sygdommen betyder dog, at det er svært at sove. og som regel maler hun til klokken tre om natten:

- Det handler altid om billeder, der udspringer fra min fantasi, og når jeg maler, så mærker jeg ikke andet end mit arbejde, siger kunstneren, der aldrig har vanskeligheder med at finde på emner til sine billeder.

- Det kan være en historie, jeg hører i butikken, noget jeg læser i avisen eller noget jeg ser i fjernsynet, der giver mig lyst til at skabe, siger kunstneren, der også hjælper andre med illustrationer til bøger - ligesom hun skriver sine egne bøger selv. Aktuelt er hun i gang med en roman.


30 gange på trappen

Trods sygdommen har hun også tid til at passe sin butik, og da hendes bolig er i to plan, får hun også god træning i at gå op og ned ad trappen - mindst 30 gange i døgnet, vurderer kunstneren, der på sine gode dage også får ordnet have og gået tur med hunden på stranden. Selv varebestilling og ekspedition i sin lille butik klarer hun.

De andre dage - de dårlige - hvor kroppen nægter at male - vil hun ikke snakke om. I stedet henter hun kaffe og kage i bilen og læsser det op på kurven til rolatoren - og byder hele redaktionen på eftermiddagshygge og en improviseret fernisering, mens hun selv suser rundt med billederne på rollatoren og hjælper med ophængningen.

Og så fortæller hun, at hun er fornuftig med priserne, hvis man forelsker sig i et af billederne, der godt kan fås fra 7-800 kroner og opefter.

Billederne kan ses her, men alle er også velkomne til at gå en tur på redaktionen og kigge på billederne i åbningstiden. I Rødby er der også billeder udstillet i lægehuset.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce